Gaminau juos ne kartą ir ne du, kol gavosi tokie, kokius mėgsta visa šeima.
Kol atradau aukso viduriuką, ne kartą esu juos sudeginusi, pagaminusi per minkštus ar per kietus, bet šiandien drąsiai galiu dalintis receptu ir žinoti, kad ir jums juos pavyks iškepti tokius, kuriuos pamils visa šeima.
Tam, kad varškėtukai namuose sulauktų komplimentų (kas mane visada labai džiugina), aš renkuosi tik pačius geriausius ir mūsų namuose jau seniai pamiltus „Pieno žvaigždžių“ pieno produktus „DVARO“.
Meilė jiems pas mus liepsnoja jau n metų, tad, jei norite, kad rezultatas džiugintų, nekeiskite jų į nieką kitą – daugybės metų patirtis visgi užtikrina aukščiausią produkto kokybę!
Reikės:
- 300 g „DVARO“ 9 proc. varškės
- 60 g „DVARO“ sviesto (tirpinto)
- 100 g „DVARO“ pieno
- 2 kiaušinių
- 230 g miltų
- 8 g vanilinio cukraus
- 3 v. š. cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Pagardinti tiks:
- „DVARO“ 40 proc. grietinė
- mėgiama uogienė
- šviežios uogos
- mitelinis cukrus
- cinamonas
Neišsigąskite, nes masė yra minkšta ir limpanti prie rankų (būtent dėl to varškėtukai būna minkšti). Siūlau varškėtukus formuoti nuolat šlapinant rankas vandeniu – taip gausite apvalius ir gražius rutuliukus, kuriuos iš karto dėkite į įkaitintą keptuvę. Skanaus!
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“.