Varškės spurgas traškia plutele mėgsta ir maži, ir dideli: nelieka jau tą pačią dieną

Spurgadieniai yra mūsų šeimos tradicija jau ne vienerius metus. Jos laukiam visa šeima: tiek vaikai, tiek mes su Pauliumi!

Per kelis metus išbandė įvairias varškės spurgų recepto variacijas: keitė tiek produktų santykį, tiek pačius produktus.<br>A.Kuzmarskės nuotr.
Per kelis metus išbandė įvairias varškės spurgų recepto variacijas: keitė tiek produktų santykį, tiek pačius produktus.<br>A.Kuzmarskės nuotr.
Per kelis metus išbandė įvairias varškės spurgų recepto variacijas: keitė tiek produktų santykį, tiek pačius produktus.<br>A.Kuzmarskės nuotr.
Per kelis metus išbandė įvairias varškės spurgų recepto variacijas: keitė tiek produktų santykį, tiek pačius produktus.<br>A.Kuzmarskės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Amelija Kuzmarskė

Nov 27, 2020, 4:05 PM

Kas antrą penktadienį po darželio, pabaigus savaitės darbus, namuose kepame firmines varškės spurgas, kurių receptu noriu pasidalinti ir su jumis!

Per kelis metus išbandžiau įvairias recepto variacijas: keičiau tiek produktų santykį, tiek pačius produktus.

Man idealiausiai čia tinka „Dvaro“ 9 proc. riebumo varškė. Kaip man patinka jos birumas!

Dėl jo tešlą užmaišyti yra juokų darbas.

Taip pat svarbu, kad varškė nebūtų per drėgna: taip spurgos pavyksta tobulai traškios, minkštu vidumi ir per daug nesispraigo aliejus virimo metu.

Ir, žinoma, visada puiki ir nenuvilianti „Dvaro“ produktų kokybė ir skonis – išbandykite ir jūs!

Ingredientai

  • 4 dideli kiaušiniai
  • 2-4 šaukštai* cukraus (*nubraukti)
  • Šaukštelis vanilinio cukraus arba vanilės esencijos
  • 500 g riebios varškės (renkuosi DVARO, 9 proc. rieb.)
  • 180 g kvietinių miltų
  • 0,5 šaukštelio* druskos (*nubraukto)
  • 1,5 šaukštelio* kepimo miltelių (*nubraukto)
  • 1 litro aliejaus (renkuosi rafinuotą rapsų aliejų)

Gaminimo eiga

Dubenyje iki suputojimo išplaku kiaušinius, cukrų ir vanilę.

Beriu varškę ir gerai išmaišau, susmulkindama didesnius varškės gumuliukus.

Beriu miltus, druską ir kepimo miltelius. Išmaišau šaukštu iki vientisos masės.

Nedideliame puode įkaitinu aliejų.

Spurgas formuoju dviem šaukštais: vis perimdama tešlos gumuliuką iš vieno šaukšto į kitą, kol susidaro maždaug apvalus kamuoliukas. Jį atsargiai įleidžiu tiesiai į aliejų. Rutuliukas neturi būti tobulai apvalus, nes kepdamos spurgos pūsis ir jo forma pasitaisys. Į puodą nedėkite per daug spurgų, nes joms išssipūtus gali pritrūkti vietos.

Spurgas verdu pavartydama šakute, kol iš visų pusių tampa tolygiai auksinės. Tada jas kiaurasamčiu arba žnyplėmis perkeliu ant grotelių, kad nuvarvėtų riebalų perteklius ir plutelė nesuminkštėtų. Skanaujam po poros minučių, kai jos vos atvėsta.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.