Plungės restoranas per karantiną klientus pavergė nuostabia bananų duona: šefas išdavė receptą

Karantinas sustabdė restoranų ir kavinių veiklą, tačiau ne visos jos uždarė duris. Plungėje veikiančio restorano „Skalvija“ virtuvėje – karšta, kaip ir anksčiau. Čia gaminami patiekalai, kuriuos ištikimi lankytojai perka išsinešti. 

Bananų duona.<br>V.Alminausko nuotr.
Bananų duona.<br>V.Alminausko nuotr.
Bananų duona.<br>V.Alminausko nuotr.
Bananų duona.<br>V.Alminausko nuotr.
Bananų duona.<br>V.Alminausko nuotr.
Bananų duona.<br>V.Alminausko nuotr.
Bananų duona.<br>V.Alminausko nuotr.
Bananų duona.<br>V.Alminausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 28, 2020, 8:50 AM, atnaujinta Dec 3, 2020, 1:28 PM

„Karantinas privertė mus suklusti ir giliau pasinerti į maisto kūrybos platumas. Mes vis dar dirbame kasdien, gaminame su meile ir išmone, taip, kaip ir pirmąją savo darbo dieną“, – sakė restorano savininkas šefas Vaidas Alminauskas.

Neseniai jis su restorano vyriausiąja šefe Inga restorano klientams pristatė naminę firminę „Skalvijos“ bananų duoną. „Receptą aš pats tobulinau kelis dešimtmečius, o šiandien ir restorane kepame tokią, kokią kepu ir savo šeimos nariams, artimiesiems ar draugams“, – pasakojo V.Alminauskas. 

Pasak jo, ruošdami bananų duoną užtruksite vos kelias minutes, o rezultatas – nuostabus.

„Nekantrauju ir su jumis pasidalinti receptu, o jei norėsite įsigyti mūsų firminės naminės „Skalvijos“ bananų duonelės, visada galite kreiptis į mus – mes ją kepame kiekvieną dieną, be to, galime iškepti pagal individualius pageidavimus ir išsiųsti į bet kurį Lietuvos miestą“, – pažadėjo Plungės restorano savininkas.

Firminė naminė „Skalvijos“ bananų duona

Vienam kepaliukui reikės:

  • 2 vnt. labai prinokusių bananų,
  • 80 g rudojo cukraus ar medaus,
  • 2 kiaušinių,
  • 300 g miltų,
  • 1 pakelio kepimo miltelių,
  • 40 g džiovintų spanguolių,
  • 40 g džiovintų razinų,
  • 20 g džiovintų slyvų,
  • 10 g saulėgrąžų branduolių,
  • 20 g žemės riešutų,
  • 20 g graikinių riešutų,
  • 50 g 30 proc. riebumo grietinės
  • po žiupsnelį druskos, cinamono, kardamono.

Pastaba: uogas ir džiovintus vaisius galima rinktis pagal skonį.

Kaip gaminti

Viską sumaišykite bet kokia eilės tvarka, dėkite į kepimo formą, papuoškite keliais graikiniais riešutais, bananu ir ruduoju cukrumi.

Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 45 min.

„Rekomenduoju valgyti užsigeriant šaltu pienu, kakava, kava, ar arbata. Tikiuosi, pavyks“, – palinkėjo V.Alminauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?