Kiekvienais metais kepu sausainius, kurių formą galite parinkti pagal savo vaizduotę.
Tai citrininiai aguoniniai sausainiai, kuriems naudoju tik natūralius produktus: pamėgtą DVARO grietinę ir sviestą, šviežius rozmarinus, citriną ir kitus recepte paminėtus produktus.
Nepamirškite eksperimentuoti ir neapsikrauti sintetiniais papuošimais, kurie vėliau tampa niekam nebereikalingas kičas.
Aguoniniams citrininiams sausainiams reikės:
- 2 kiaušinių trynių
- 70 g cukraus miltelių
- 2 šaukštų DVARO grietinės 40 % rieb.
- šakelės šviežio rozmarino
- 30 g grūstų aguonų
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 125 g tirpinto DVARO sviesto 82 % rieb.
- žiupsnelio druskos
- 300 g kvietinių miltų
- ½ citrinos žievelės
1. Į dubenį įmuškite kiaušinio trynius, suberkite cukraus miltelius ir išplakite. Įdėkite 2 šaukštus DVARO grietinės 40 % rieb. Viską gerai išmaišykite.
2. Nuskinkite lapelius nuo rozmarino šakelės ir smulkiai juos sukapokite. Į dubenį su išplaktais kiaušinio tryniais dėkite smulkiai sukapotą rozmariną, vanilinį cukrų, grūstas aguonas, tirpintą DVARO sviestą 82 % rieb., druską, įtarkuokite citrinos žievelės. Po truputį berkite miltus ir maišykite.
3. Subėrus daugiau nei pusę miltų, palengva pradėkite tešlą minkyti rankomis, kol gausite tešlos ritinį ir dėkite jį į šaldytuvą 30 minučių. Likusius miltus panaudokite sausainių formavimui.
4. Tešlą iškočiokite iki 2–3 ml storio ir su formelėmis formuokite sausainius. Smeigtuku padarykite skylutę, kad iškepusius sausainius galėtumėte suverti ant juostelės. Kepkite orkaitėje 180 oC temperatūroje apie 10 minučių, kol gražai apskrus.
5. Kai sausainiai pravės, suverkite juos ant juostelių.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su „Pieno žvaigždėmis“.