O. Gasanovas pasidalijo pasakiškai skanių mamos varškėtukų receptu – abejingų jiems neliks

Užsidarėme namuose, galime gaminti. Turiu tokį mamišką naminį receptą pusryčiams ar vakarienei. Tai mano mamos firminiai varškėtukai-tinginukai.

Orijus Gasanovas gamino pagal firminį mamos receptą.<br>lrytas.lt montažas.
Orijus Gasanovas gamino pagal firminį mamos receptą.<br>lrytas.lt montažas.
Orijus Gasanovas gamino pagal firminį mamos receptą.<br>Orijaus Gasanovo nuotr.
Orijus Gasanovas gamino pagal firminį mamos receptą.<br>Orijaus Gasanovo nuotr.
Orijus Gasanovas gamino pagal firminį mamos receptą.<br>Orijaus Gasanovo nuotr.
Orijus Gasanovas gamino pagal firminį mamos receptą.<br>Orijaus Gasanovo nuotr.
Orijus Gasanovas gamino pagal firminį mamos receptą.<br>Orijaus Gasanovo nuotr.
Orijus Gasanovas gamino pagal firminį mamos receptą.<br>Orijaus Gasanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Orijus Gasanovas

Dec 26, 2020, 7:11 AM

Virti ir tada pakepti. Koks pusvalandis darbo.

Paragaujat ir... nukelia į padanges.

„Nuo savęs“ pridėjau cinamono ir paverčiau receptą labiau kalėdiniu. O jūs jau žiūrėkite: cinamoninti ar ne.

Varškėtukams reikės:

  • varškės,
  • kiaušinių,
  • miltų,
  • cukraus,
  • druskos,
  • grietinės,
  • sviesto
  • cinamono

Gaminimo eiga:

Pradžioje varškės pakelį sutrinkite su dviem kiaušiniais ir dviem šaukštais cukraus, tada sumaišykite su miltais, per daug jų neberkite, nes „tinginiukai“ bus per kieti.

Suminkom suminkom tešlą, tada iš jos rankomis sukočiojam tokias tešlines dešreles ir jas reikia supjaustyti mažais gabaliukais, tarsi kūčiukus.

Šituos mažylius metam į pasūdytą verdantį vandenį, pavirti reikia trumpai, vos virtinukai-varškėtukai iškyla – stabdom virimą.

Tada keptuvėje pakaitinam sviestą, kai jis išsilydo iš vandens traukiam varškėtukus ir skrudinam juos ant sviesto. Iš visų pusių, kad įgautų gražią spalvą.

Tada prasideda labai svarbus etapas – pacukrinimas – „tinginukų“ karamelizavimas. Tiesiog pagal skonį reikia apibarstyti cukrumi ir toliau kepinti.

Turi atsirasti tokia mini plutelė! Viskas, finišas. Traukiam iš keptuvės, ant viršaus dedam didelį šaukštą grietinės, barstom cinamoną. Vuolia!

Kaip ir sakiau – nukelia į padanges.

Gaminu bendradarbiaudamas su DVARO pieno produktų šeima, kurią labai mėgstu ir draugauju jau ne vienerius metus.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.