Laidoje „La Maistas“ žymus virtuvės šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius gamins jūros gėrybių troškinį. Receptas nesudėtingas, produktų kiekis minimalus, gamyba gana paprasta, o skonis nepaliks abejingų.
„Šiam patiekalui reikia daug česnako. Jis labai labai tinka su jūros gėrybėmis. Tačiau jį reikia dėti prieš pat kepimo pabaigą, nes jis labai greit sudega“, – patarė virtuvės šefas Vylius.
Šį patiekalą Vylius gamino Portugalijoje draugų vestuvėse. Ten ragavę žmonės liko maloniai nustebę, o moteris, kuri visą gyvenimą tokį troškinį gamina, sakė, kad skanesnio nėra ragavusi. Taigi, pasikliaukite Vyliaus receptu ir išbandykite!
Laidoje Vylius atskleidė, kad ruošiasi nemažiems savo gyvenimo pokyčiams. „Pasakysiu vieną dalyką, ypač tiems žmonėms, kurie patiria labai daug streso darbe, namie. Susiraskite kažką, kur jūs patirsite dar daugiau streso ir tai, ką jūs patiriate kasdienybėje, jums atrodys labai paprasta“, – apie ką kalbėjo Vylius ir kokie tie jo laukiantys pokyčiai – sužinosite laidoje.
Kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins svieste troškintą lašišą su maskarponės krepšeliais ir pankolio salotomis. Tomas sako, kad lašiša pas mus populiari žuvis, dauguma moterų ją mėgsta, tad vyrai, pasirinkę ją gaminti, tikrai neprašaus pro šalį.
„Įdomi gamybos technologija ir įdomūs deriniai. Ir tikrai su šiuo patiekalu 99,99 proc. lydės sėkmė, nes tikrai nustebins savo žiniom. Ir šio patiekalo pristatymą galės pasakot visą, visą vakarą“, – apie savo patiekalą kalbėjo Tomas.
Patiekalo kulminacija – vermuto, žaliųjų žirnelių ir špinatų padažas.
Kaip paruošti šiuos gardžius patiekalus, žiūrėkite sekmadienį, 9.30 val. per TV3.