Šefas siūlo prisiminti čeburekus: patobulinta tradicinė tešla ir ypatingas įdaras

Kadaise čeburekai buvo labai populiarūs – daug kas jų ragavo turbūt dar mokyklos valgykloje. Dabar jie kiek primiršti. Tačiau profesionalus virtuvės šefas Tomas Rimydis TV3 laidoje „La Maistas“ pasidalino ypatingu receptu ir įtikino, kad tikrai verta prisiminti šį patiekalą.

Tomas Rimydis laidoje pagamino išskirtinius čeburekus.<br>TV3 nuotr.
Tomas Rimydis laidoje pagamino išskirtinius čeburekus.<br>TV3 nuotr.
Tomas Rimydis laidoje pagamino išskirtinius čeburekus.<br>TV3 nuotr.
Tomas Rimydis laidoje pagamino išskirtinius čeburekus.<br>TV3 nuotr.
Tomas Rimydis laidoje pagamino išskirtinius čeburekus.<br>TV3 nuotr.
Tomas Rimydis laidoje pagamino išskirtinius čeburekus.<br>TV3 nuotr.
Tomas Rimydis laidoje pagamino išskirtinius čeburekus.<br>TV3 nuotr.
Tomas Rimydis laidoje pagamino išskirtinius čeburekus.<br>TV3 nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 20, 2021, 6:20 PM, atnaujinta Mar 20, 2021, 6:21 PM

Profesionalus virtuvės šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis laidoje pagamino išskirtinius čeburekus – patobulinta tradicinė tešla ir ypatingas įdaras: rūkyta žuvis, džiovinti baravykai ir mocarelos sūris legendiniam patiekalui suteikė naujo skonio.

Tomas taip pat pasidalijo gudrybėmis, dėl kurių čeburekai bus minkšti, skanūs, bet neriebūs.

T.Rimydis sako, kad šis patiekalas be reikalo pamirštas, patobulintą jo versiją tikrai vertėtų susigrąžinti į mūsų virtuves.

„Tas patiekalas universalus – jį galima valgyti šiltą, galima valgyti karštą ar šaltą, namuose, už namų, vežtis į pikniką ir panašiai“, – sako jis.

Pasak šefo, vienas svarbiausių dalykų yra teisingai paruošta tešla, kad ji būtų minkšta, bet į ją nesusigertų riebalai.

„Vienas iš svarbiausių elementų yra tešla. Ir tą tešlą reikia paruošti teisingai, kad ji nebūtų per kieta, nebūtų per minkšta. Elementariausia čeburekų tešla: miltai, vanduo, druska. O aš šitą tešlą paskaninau, įdėjau trintos varškės, kiaušinį ir įpyliau alyvuogių aliejaus.

Vanduo būtinai turi būti šiltas, bet ne verdantis – apie 80 laipsnių, kad miltai susiaktyvintų, gautųsi tampri tešla. Išmaišytą tešlą reikia palaikyti šaltai porą valandų“, – kaip pagaminti tobulą čeburekų tešlą, pasakojo šefas Tomas.

Na, o čeburekų įdaro gaminimas užtruks kiek ilgiau, tačiau tikrai verta pasistengti. „Trys elementai: grybai, žuvis ir sūris – tai tobulas derinys, ypač čeburekams. Tikrai gero skonio. Svarbu, kad įdaras nebūtų sausas. Anksčiau įpildavo taukų ar sviesto dėdavo, o aš naudoju mocarelą“, – tokį įdarą išbandyti siūlė profesionalus šefas.

Kaip sakė Tomas, čeburekai tradiciškai būdavo kepami kiaulės taukuose, tačiau geresnė alternatyva – saulėgrąžų aliejus, sviestas ar anties taukai.

Visa gaminimo eiga, produktų paruošimas ir dar daugiau šefo patarimų – laidoje „La maistas“ sekmadienį, 9.30 val. per TV3!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.