Emigrantės eksperimentai virtuvėje sužavėjo gerbėjus visame pasaulyje

Tenerifėje su šeima įsikūrusi Erika Rupšienė (33 m.) kaip kometa įsiveržė į maisto tinklaraštininkų gretas. Vos prieš pusę metų pradėjusi internete dalintis sveikų desertų receptais dviejų mergaičių mama jau sužavėjo tūkstančius sekėjų, sulaukia prašymų pamokyti gaminti ir reklamos užsakovų.

E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Pyragėlis „Raudonasis aksomas“ puodelyje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Pyragėlis „Raudonasis aksomas“ puodelyje.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Lietiniai blyneliai su rožinių kertuočių jogurto įdaru.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Lietiniai blyneliai su rožinių kertuočių jogurto įdaru.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Granola su braškėmis ir jogurtu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Granola su braškėmis ir jogurtu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Vaniliniai ledai.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Vaniliniai ledai.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
E.Rupšienės patiekalai išsiskiria ne tik sveika sudėtimi, bet ir spalvingumu bei gražiu patiekimu.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti“, – pasakojo E.Rupšienė.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (23)

Lrytas.lt

Mar 23, 2021, 8:17 AM

Atlanto vandenyno saloje, priklausančioje Ispanijai, Erika su vyru apsigyveno prieš devynerius metus, susilaukė dukrelių Paulinos ir Patricijos. „Prieš tai porą metų praleidome Londone, tad Lietuvoje negyvename jau vienuolika metų. Tačiau gimtinės nepamirštame – grįžtame vasaromis ir Lietuvoje praleidžiame porą mėnesių“, – pasakojo emigrantė.

Plungėje gimusi ir užaugusi, Kauno technologijos universitete studijavusi Erika šiuo metu visą laiką ir dėmesį skiria dukrelėms ir receptams kurti.

Dar visai neseniai virtuvė Erikai buvo vieta, į kurią ji, kaip pati juokauja, užsukdavo tik kavos išgerti. O dabar joje kuriami itin puošnūs desertai ar kitokie patiekalai, kuriais žavisi sekėjai iš viso pasaulio.

Viskas apvirto per karantiną, kai užsidarius namuose Erikai teko daugiau gaminti, eksperimentuoti su maistu.

„Rugpjūčio mėnesį pradėjau gaminti ir fotografuoti desertus. Visko mokiausi pati ir toliau mokausi kiekvieną dieną eksperimentuodama ir kurdama ką nors nauja.

Visi receptai tinklaraštyje yra mano pačios kurti. Kai kuriems prireikė daugybės bandymų, kol pasiekiau tobulą skonį. Pavyzdžiui, veganiškos spurgos pavyko tik iš aštunto karto“, – pasakojo tinklaraštininkė.

Erika neslepia visada buvusi smaližė, ją domino tik tai, kas saldu, tad ir ėmė mąstyti apie sveikesnius desertus.

Didžiąją dalį jos kuriamo tinklaraščio „Eat Like Swaggeratfrow“ patiekalų sudaro sveikuoliški ledai. Jie gaminami iš šaldytų vaisių ir daržovių, papildant juos vadinamuoju supermaistu: vingrūnėmis (vadinamosiomis spirulinomis), kertuočiais, burokėlių arba kokių nors uogų milteliais, kurie labai sveiki ir maistingi.

„Auginu mažas dukrytes ir joms norisi duoti sveiko maisto, be papildomų saldiklių, stipriklių ir kitų priedų, kurių pati neišvengiau. Tad ir kitiems siekiu parodyti, kad galima pasigaminti desertų, kurie sveiki, skanūs, gražiai ir stilingai patiekti. Be to, visi jie veganiški, tad tinka kiekvienam“, – pasakojo E.Rupšienė.

Jai pačiai, kaip ir visai šeimai, ledai – mėgstamiausias desertas. „Galbūt dėl to, kad gyvename Tenerifėje, ir tai valgis, puikiai tinkantis šiltuoju metu. O mano sekėjams labai patinka greitai paruošiami ir kepami pyragai puodelyje ir blyneliai“, – pasakojo E.Rupšienė.

Didžiausią jos gerbėjų dalį sudaro sekėjai iš Jungtinių Valstijų, Didžiosios Britanijos, Australijos, Kanados. Taip pat yra ir šiek tiek lietuvių.

„Tikiuosi, kad sekėjų iš Lietuvos padaugės, – šyptelėjo moteris. – Esu labai laiminga, kad mano nuotraukos sulaukia tūkstančių patiktukų, šimtai išsisaugo mano receptus, kiti man jau rašo dėl gaminimo pamokų.

Ne mažiau džiugina ir tai, kad jau dirbu su prekių ženklais, reklamos užsakovais iš Švedijos, Didžiosios Britanijos, JAV, nors dar tik pradžia. Tas tikėjimas ir rodomas dėmesys mane labai skatina kurti ir judėti į priekį“, – pasakojo tinklaraštininkė.

Jos darbai išsiskiria spalvingumu ir dailiu patiekimu. Erika neslėpė esanti labai savikritiška, todėl bando ir fotografuoja patiekalą tol, kol pasiekia geidžiamą rezultatą.

„Man patiekalo patiekimas labai svarbu, tad tam skiriu daug dėmesio ir laiko. Manau, kad tai turi įtakos ir skoniui, nes žmonės pirmiausia valgo akimis. Todėl net ir spalvos turi būti suderintos iki mažiausių detalių“, – apie darbo užkulisius pasakojo tinklaraštininkė.

Ar šeima patenkinta jos eksperimentais? Gal mieliau suvalgytų ko nors paprastesnio?

„Mano šeima ir buvo pagrindiniai mano palaikytojai ir skatintojai, kad kurčiau tokio lygio desertus, – nusijuokė Erika. – Jiems taip pat labai svarbu maisto patiekimas ir estetika, todėl paprasčiau ir negalėčiau patiekti. Su vyru netgi juokaujame, kad dukrytės desertų kavinėse ir restoranuose nevalgys, nes jie nebus taip preciziškai ir spalvingai patiekti kaip mano.“

Gyvendama Ispanijai priklausančioje saloje lietuvių šeima atrado ir pamėgo ispanų virtuvę, ypač paeliją.

„Mėgstame ir jūrų gėrybes, daug daržovių, vaisių – viskas Tenerifėja tik šviežia. Tačiau eksperimentais su ispanų virtuve neužsiimu, nes tam paprasčiausiai nelieka laiko. Pagrindinis mano dėmesys šiuo metu – naujiems receptams kurti“, – atskleidė lietuvė.

Nors sulaukia daugybės patiktukų ir prašymų išmokyti gaminti, E.Rupšienė teigė neplanuojanti gaminti pagal užsakymus ar atidaryti savo desertinės.

„Tačiau jau gavau pirmą užsakymą sukurti desertų receptus vienai kompanijai ir padėti pasigilinti į maisto fotografiją, valgiaraščio apipavidalinimą, todėl, manau, ir sutelksiu savo veiklą į receptų kūrimą kitiems, mokymus, maisto apipavidalinimą. Tai man teikia daug džiaugsmo“, – prisipažino Erika.

Pyragėlis „Raudonasis aksomas“ puodelyje

Reikės:

  • 1/2 puodelio avižinių miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1/2 banano
  • 1 v. š. agavų sirupo
  • 1/2 a. š. kakavos
  • 1 a. š. burokėlių miltelių
  • 50 ml avižų pieno
  • žiupsnelio rožinės Himalajų druskos

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.

Kitame inde šakute sutrinkite bananą. Įpilkite agavų sirupo ir pieno, įdėkite kakavą, burokėlių miltelius ir druską. Gerai išmaišykite.

Suberkite miltus su kepimo milteliais. Gerai išmaišykite.

Gautą tešlą sudėkite į 200–250 ml talpos puodelį ir kepkite mikrobangų krosnelėje 3 min.

Puoškite šaldytomis braškėmis ir šilauogėmis.

„Nice Cream“ – vaniliniai ledai

Reikės:

  • 4 šaldytų bananų
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • šlakelio augalinio pieno

Papuošti reikės:

  • šaldytų uogų
  • kelių kinkanų
  • kivio
  • spragintų bolivinių balandų

Šie ledai dar papuošti undinės uodegos formelėje sušaldytu sojų jogurtu su mėlynėmis.

Nulupkite bananus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Įdėkite į sandarų šaldymo indą ar šaldymo maišelį. Šaldykite iki kietumo maždaug 2–3 valandas, bet geriausia palikti per naktį.

Užšaldytus bananų gabalėlius sudėkite į greitą maišytuvą. Įpilkite pieno, įdėkite vanilės ekstrakto ir išplakite iki vientisos masės. Tik ne per ilgai, kad ledai neprarastų kreminės tekstūros. Ilgai plakami ledai minkštėja.

Gautus ledus galite valgyti iš karto. Dėkite į indą ir papuoškite šaldytomis uogomis, kiviu, kinkanais. Apibarstykite spragintomis bolivinių balandų sėklomis. Jei norite šaltesnių ir tvirtesnių ledų, dar pusvalandį ar valandą palaikykite šaldymo kameroje.

Lietiniai blyneliai su rožinių kertuočių jogurto įdaru

Reikės:

  • 2 puodelių speltų miltų
  • 1/4 puodelio tapijokos
  • 1 v. š. kokosų cukraus
  • 2 puodelių migdolų pieno
  • 1 a. š. obuolių sidro acto
  • 125 ml vandens
  • 1 v. š. kokosų aliejaus (ištirpinto)

Įdarui reikės:

  • sojų jogurto
  • agavų sirupo
  • rožinių kertuočių miltelių

Į dubenį suberkite ir sumaišykite speltų miltus, tapijoką ir kokosų cukrų.

Pradžioje supilkite pieną ir obuolių sidro actą, sumaišykite ir tik tada pilkite vandenį. Palikite tešlą pastovėti pusę valandos. Prieš pat kepdami įpilkite kokosų aliejaus.

Nelimpančioje keptuvėje kepkite 1–2 min. iš vienos pusės, apverskite ir kepkite dar pusę minutės iš kitos.

Įdarui sumaišykite jogurtą su kertuočių milteliais ir agavų sirupu pagal savo skonį.

Granola su braškėmis ir jogurtu

Reikės:

  • 1 puodelio granolos
  • 1 puodelio braškių
  • 350 g sojų jogurto

Supjaustykite braškes per pusę ir sudėkite į stiklines. Sluoksniuokite su jogurtu ir granola. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti