K. Zvonkuvienės naujas talentas įkvepia daugelį – neįtikėtinos sėkmės sulaukęs pyragas pakerės net išrankiausius

Nesu didelė šeimininkė, o ir gaminti nemoku, bet... gimus vaikams išmokstama dar ne tokių dalykų! O kartais apima toks įkvėpimas, kad gimsta beveik šedevrai (bent jau man taip atrodo).

Katažina Zvonkuvienė iškepė obuolių ir varškės pyragą.<br>lrytas.lt montažas.
Katažina Zvonkuvienė iškepė obuolių ir varškės pyragą.<br>lrytas.lt montažas.
Katažina Zvonkuvienė iškepė obuolių ir varškės pyragą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Katažina Zvonkuvienė iškepė obuolių ir varškės pyragą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Katažina Zvonkuvienė iškepė obuolių ir varškės pyragą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Katažina Zvonkuvienė iškepė obuolių ir varškės pyragą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Katažina Zvonkuvienė iškepė obuolių ir varškės pyragą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Katažina Zvonkuvienė iškepė obuolių ir varškės pyragą.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Katažina Zvonkuvienė

Mar 23, 2021, 7:24 PM

Pavasaris... Žydi kačiukai, saulė vis dažniau paglosto savo spinduliais, o aš raitoju rankoves ir gaminu vaikų labiausiai pamėgtą, skaniausią pasaulyje varškės ir obuolių pyragą.

Čiumpu jau patikrintus ir aukščiausios rūšies (kokybiškiausius) DVARO gaminius ir pirmyn!

Namai kvepia, o mano širdis tirpsta iš džiaugsmo kai vienu prisėdimu lieka vos vienas gabaliukas (aišku, kad močiutei).

Džiuginkime dažniau savo mylimuosius mažais, bet iš tiesų dideliais darbais!

Varškės ir obuolių pyragui reikės:

  • 1 pakelis DVARO sviesto (180g)
  • 280 g miltų
  • 50+150+80 g cukraus
  • 500 g DVARO 9% varškė
  • 3 kiaušiniai 
  • 9 dideli obuoliai (kiekis priklauso nuo kepimo formos dydžio)
  • Uogos (naudoju šaldytas vyšnias arba spanguoles)
  • Cinamonas
  • Rudasis cukrus
  • Vanilinis cukrus
  • Migdolų drožlės

Varškės masės gaminimas:

Įmušu kiaušinius, suplaku su 10 valgomų šaukštų cukraus, įdedu varškę, dar paplaku. Beje, varškę naudoju visada DVARO 9%, tada išeina geriausias variantas. Man labiau patinka gerai suplakta varškė, toks jau beveik kremas. Įberiu nemažai vanilinio cukraus.

Tešlos gaminimas:

Sviestą apipilu miltais, pakapoju su peiliu, o galiausiai sutrinu rankomis. Turi gautis purus smulkus sniegas, svarbiausia, kad neliktų labai didelių sviesto gabalų. Tada įberiu cukraus ir vis paragauju - turi būt pakankamai saldu, bet ne per saldu. Įberiu vanilinio cukraus.

Visą „sniegą“ paskirstau į dvi krūveles: didesnę krūvelę suberiu į kepimo formos dugną ir tolygiai paskirstau. Beje, formos kepimo popierių patepu nuo sviesto likusiu popieriuku).

Ant šio pagrindo supilu varškę, prieš tai ją dar šiek tiek pamakaluoju. Ant varškės sudedu plonomis skiltelėmis supjaustytus, cinamonu ir ruduoju cukrumi apibarstytus obuolius. Sluoksniuoju su uogomis.

Sudedu iki pat kepimo formos viršaus, nes obuolių šitam pyragui niekada nebus per daug Tada dar apibarstau ruduoju cukrumi (nedaug).

Pyrago viršų užberiu plonu sluoksniu likusios tešlos ir apibarstau migdolų drožlėmis.

Orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių ir kepu pyragą valandą ant žemiausios pakopos, kad gerai iškeptų dugnas. Skaniausias man šis pyragas yra jau atvėsęs ar netgi kitą rytą ištrauktas iš šaldytuvo. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.