Galima kabinti su daržovėmis, lazdelėmis arba tepti ant duonos, gardinti keptais pievagrybiais, čiobreliais ir turėti turbinius sumuštinius.
Taip aš ir padariau (vėliau dar ir saulėje džiovintų pomidorų užsidėjau, labai tinka!).
Varškę, kaip ir visus kitus pieno produktus, rinkausi „Dvaro“, nes kiti jau nelabai ir atsiranda mano virtuvėje.
Nuoširdžiausios rekomendacijos naudoti būtent ją ir šiame recepte!
Užtepėlei su varške reikės:
- 250 g 9 proc. riebumo DVARO varškės
- 1 skardinė sviestinių pupelių
- 2 česnako galvos
- 1 v. šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 a. šaukštelis obuolių acto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Nupjaunu česnako viršūnėlę (bet tik tiek, kad česnakas „neišsiskiestų“), apšlakstau alyvuogių aliejumi, įvynioju į foliją ir kepu orkaitėj 200C 45 min.
Iškepusiam česnakui leidžiu pravėsti.
Į maisto smulkintuvą dedu varškę, pupeles, aliejų, actą, prieskonius ir išspaudžiu visą česnako viduje susiduriusią pastą.
Smulkinu iki vientisos masės, ragauju ar netrūksta druskos ir dedu į šaldytuvą arba tepu ant duonos.