Teksto dydis:
2021-04-08 15:39
LTU

MAN ATRODO

Kad šitą humosą viena kart jau baidenas valgė

1
2021-04-07 08:10
LTU

humusą gamina sliekai

šiaip jau nuo senų ir pačių seniausių laikų humusą gamina sliekai, jų organizmo perdirbta žemė vadinama humusu.

0
2021-04-06 12:46
LTU

morta

Lietuvos kaime mažiems vaikams be dantų žirnių košę sutrindavo su kočėlu, pridėdavo sviesto, verdančio pieno. Tai, skaityk, užaugom ant humuso - perpuvusio mėšlo (tokia yra šio žodžio reikšmė žemės ūkyje ir daržininkystėje). Tik būtina buvo plikytų kmynų pridėti arba duoti kmynų arbatos po tos žirnių putros, nes pilvelius vaikams pūsdavo.

1
2021-04-06 11:21
CHE

Vapsva

Mhhh niam. Idėja. Pietums pasidarysiu.

2
2021-04-06 10:48
LTU

Vova

Labai perdžiu nuo ankštinių...

0
2021-04-06 10:29
LTU

NU

Tai nevalgyk....

3
2021-04-06 09:03
LTU

yhaha

avinžirniai, lešiai azijos vargdienių maistas.

6
2021-04-06 08:57
LTU

pastebejimas

labai skanu ir naudinga, valgau gatava, tik jame yra konservantu, kas gadina skoni. sviezias butu geriau, bet jo galiojimo laikas trumpas.

4
2021-04-06 08:54
LTU

bobute

kas turi podagra ankstiniu negalima

0
2021-04-06 08:25
LTU

nu

Man neskanu.

3
2021-04-06 06:55
LTU

Sužydėjo

Palemone visos gėlės...

0
2021-04-05 23:06
LTU

Nemegstu

Nemegstu zirniu

7
2021-04-05 21:24
LTU

K u r w y t k o

Kažkurio nereikėtų vadinti "humusu": arba šitame rašinėlyje aprašyto valgio, arba to, ką naudojame daržui tręšti. Negi pritrūko terminų?

4
2021-04-05 19:06
LTU

labai geras daiktas

avinžirniai, gal tas ilgas mirkymas užknisa ir gadina jo prestižą :)

3
2021-04-05 18:54
LTU

Avinžirnius dedame

gamindami plovą...

4
2021-04-05 18:52
LTU

kaip gali pakęst perpuvusį mėšlą?

Humusas prie ruso buvo derlingasis armens sluoksnis.

17
2021-04-05 18:50
USA

Kregždutė

Žeugt... Negaliu pakesti to jau humuso, vueeeee. apsivėmiau.

32