Varškę kepiniams visada naudoju 9 proc. riebumo, kad desertas būtų sodresnio skonio.
Mano kepamiems pyragams, labiausiai tinkama DVARO 9 proc. riebumo varškė.
Pyragui išsikepti reikės:
- 300 g viso grūdo miltų,
- dviejų kiaušinių,
- 4-5 šaukštų graikiško jogurto,
- 5-7 šaukštų agavų sirupo (vietoje cukraus),
- 200 g sviesto,
- 700 g varškės,
- šilauogių.
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišyti su šaltu, burokine tarka sutarkuotu sviestu, įmušti kiaušinį ir viską gerai išmaišyti. Iš tešlos padaryti rutulį ir dėti jį į kamerą, kol pasiruošime įdarą.
Varškę sumaišome su kiaušiniu ir graikišku jogurtu, viską gerai išmaišius pertriname masę šakute ir pilame agavų sirupą (jį naudojų kaip natūralų saldiklį, galite rinktis savo mėgstamą).
Ištraukiame tešlą, dalijame į dvi dalis. Pirmąją dalį tarkuojame į skardą. Su šakute išlyginam dugną, kad pasidengtų visa skarda.
Dedame įdarą: t.y.varškės masę ir šilauoges, ant viršaus tarkuojame likusią dalį tešlos. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 min.
Tekstas parengtas bendradarbiaujant su AB „Pieno žvaigždės“.