Grilio ekspertas patarė, kokius įrankius įsigyti, kad kepsnius keptumėte kaip šefas

Į gamtą sugrįžę šalies gyventojai į dienos šviesą traukia grilius bei kepsnines. Tačiau norint piknikų sezoną pradėti tinkamai, vien tik nuvalyti kepsninės gali ir nepakakti.

Prieš maistą dedant ant kepsninės reikėtų pagalvoti apie kelis dalykus.<br> 123rf nuotr.
Prieš maistą dedant ant kepsninės reikėtų pagalvoti apie kelis dalykus.<br> 123rf nuotr.
 V.Blauzdavičius.
 V.Blauzdavičius.
Kepti kepsninėje tinka ne bet kokios dešrelės.<br>123rf nuotr.
Kepti kepsninėje tinka ne bet kokios dešrelės.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 30, 2021, 11:56 AM, atnaujinta Jun 2, 2021, 9:07 AM

Grilio eksperto Vyliaus Blauzdavičiaus teigimu, būtina pagalvoti ir apie papildomus įrankius, padėsiančius dar paprasčiau paruošti sultingus ir pasakiškai skanius patiekalus grilyje. 

Pasak V.Blauzdavičiaus, jam kepimo grilyje sezonas tęsiasi visus metus, o kiekvienas patiekalas turi skirtingus kepimo būdus, technikas ir receptus. 

Pašnekovas pažymi, kad prieš maistą dedant ant kepsninės, reikėtų pagalvoti apie kelis dalykus: „Pasiruošimas sezonui gali būti ir labai paprastas – nupūskite dulkes nuo grilio, jį gerai išdeginkite ir jūs jau galite kepti mėsą ar kitus skanėstus. Jei išdeginti nemokate – paprasčiausia ją bus išvalyti kepsninių valikliu.

Bet kokiu atveju – aš visada rekomenduoju prisėsti ir pagalvoti, ką šiemet norėsite išbandyti ar išmokti, kaip eksperimentuosite. Pagal tai pasipildykite savo įrankių ir grilio priedų kolekciją, o lentynas – įvairiais prieskoniais ir padažais.“

Tinkama kepsninė – svarbus, bet ne būtiniausias elementas

Šefas pratęsia, kad pirmiausia reikėtų pagalvoti, ar jūsų kepsninė vis dar tinkama naudoti. Ir nors tai – ne svarbiausias grilio sezono elementas, speciali įranga tikrai gali praversti.

„Tobulą kepsninę ar grilį išsirinkti nėra sudėtinga. Tereikia atsakyti į kelis klausimus, nes kas tinka jūsų kaimynui, nebūtinai tiks ir jums. Viską lemia tai, ką norėsite gaminti ir kokiu būdu kepsite. 

Taip pat atkreipkite dėmesį, kad  ne visada aukštesnė kaina lemia geresnę kokybę ir platesnį jo panaudojimą. Apskritai patiekalų įvairovė ir skonis priklauso nuo jūsų fantazijos, tačiau turint gerą įrangą, savo eksperimentus įgyvendinti paprasčiau“, – sako V.Blauzdavičius.

Darbą prie kepsninės palengvins įvairūs atributai

Pašnekovas toliau pasakoja, kad grilio sezono metu pravers ir tokie elementai, kaip aliuminio padėkliukai griliui, šašlyko iešmeliai ir vienkartinės kepsninės komplektas. Jų „Lidl“ parduotuvių „Grillmeister“ asortimente galima rasti kasdien.

Be to, jis rekomenduoja įsigyti pirkinių krepšį, kuris padės išlaikyti tinkamą produktų temperatūrą.

„Karštą dieną veždami mėsą ir kitus greitai gendančius produktus automobilyje, palikdami juos šiltoje vietoje, rizikuojate, kad produktai spės sugesti. Dėl to rekomenduočiau įsigyti krepšį, kurio viduje palaikoma vėsi temperatūra – taip apsisaugosite nuo nepageidaujamų nesėkmių. 

Taip pat į gamtą vežtis grilį ar metalinę kepsninę tikrai ne visada patogu, todėl jei kepate rečiau ar net neturite grilio, bet vis tiek trokštate ugnies ir dūmo aromatų, mažesnei draugų kompanijai puikiai tiks vienkartinė kepsninė. Ją naudoti yra itin patogu ir paprasta.

Kalbant apie kepimą, jo metu pagelbės aliuminio padėkliukai, kuriuose galima kepti produktus ir jiems nereikia tiesioginės kaitros. Taip pat tai ir priemonė, padedanti palaikyti švarą, nes padėjus jį po grotelėmis, neišpurvinsite grilio. Iešmeliai leis iškepti ne tik šašlykus, jei neturite metalinių iešmų, bet ir įvairius vėrinukus – nuo daržovių, vištienos ar vaisių“, – teigia šefas. 

Keturi įrankiai, su kuriais grilio sezoną pradėsite užtikrintai

V.Blauzdavičius pažymi, kad papildomai galima išskirti keturis kepimo grilyje įrankius, su kuriais kelti koją į iškylų sezoną bus paprasčiau: tai karščiui atsparios pirštinės, žnyplės, prijuostė ir momentinis termometras.

„Pirštinės – itin svarbus atributas, padedantis apsaugoti rankas nuo karščio ir nudegimų. Rekomenduoju rinktis odines, nes jos bus labiau ilgaamžiškos. 

Antrasis įrankis – žnyplės. Kartais juokauju, kad jos – rankų pratęsimas, nejaučiantis skausmo. Kokybiškos žnyplės triūsą prie grilio pavers tikru malonumu. 

Taip pat ypač svarbi yra prijuostė, apsaugosianti jus nuo nešvaros. Siūlyčiau įsigyti prijuostę, pagamintą iš netepios medžiagos. 

Galiausiai, norėdami, kad mėsa būtų labai sultinga, pasitelkite momentinį termometrą. Jis padės sužinoti vidinę mėsos temperatūrą, tad niekada jos neperkepsite ir nevalgysite žalios“, – sako šefas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.