24 Lietuvos restoranai gero maisto mėgėjus kviečia į gastronominę šventę

Šių metų gegužės 24-30 dienomis vyks jau devintoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai kvies visus norinčius pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. 

Šios Lietuvos gastronomijos savaitės tema – grilio patiekalai, aplinka – restoranų terasos, grynas oras ir gatvių šurmulys.  
Šios Lietuvos gastronomijos savaitės tema – grilio patiekalai, aplinka – restoranų terasos, grynas oras ir gatvių šurmulys.  
Šios Lietuvos gastronomijos savaitės tema – grilio patiekalai, aplinka – restoranų terasos, grynas oras ir gatvių šurmulys.  
Šios Lietuvos gastronomijos savaitės tema – grilio patiekalai, aplinka – restoranų terasos, grynas oras ir gatvių šurmulys.  
Šios Lietuvos gastronomijos savaitės tema – grilio patiekalai, aplinka – restoranų terasos, grynas oras ir gatvių šurmulys.  
Šios Lietuvos gastronomijos savaitės tema – grilio patiekalai, aplinka – restoranų terasos, grynas oras ir gatvių šurmulys.  
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 12, 2021, 9:14 AM, atnaujinta May 12, 2021, 8:29 AM

Šiemet festivalyje dalyvauja 24 restoranai iš Vilniaus, Vidurio Lietuvos bei Palangos. Beprecedentės pastarųjų metų aplinkybės padarė įtakos ir Lietuvos gastronomijos savaitės krypčiai, tikslams. 

„Nukentėjus visos šalies restoranų verslui ir gastronomijos kultūrai, Lietuvos gastronomijos savaitę organizuojame siekdami iš naujo telkti profesionalus, kurti šalies patrauklumo įvaizdį, mokantis iš naujo užsitarnauti svečių dėmesį. Kol užsienio svečių šalyje praktiškai nėra, vietinių lankytojų palaikymas labai svarbus“, – mintimis dalijasi viena iš tradicinio festivalio organizatorių, LRVVKA vykdančioji direktorė Jūratė Mikalkėnienė.

Be to, šalyje įsigalėję ribojimai privertė kūrybiškai pažvelgti į situaciją, todėl šios Lietuvos gastronomijos savaitės tema – grilio patiekalai, aplinka – restoranų terasos, grynas oras ir gatvių šurmulys.  

„Karantino suvaržymai išlaisvino restoranų fantaziją į madą vėl sugrąžino terasas ir grilio patiekalus, tad šis pavasaris išsiilgusiems gyvo bendravimo ir sultingo dūmo patiekalų pateiks skanių atradimų. Piknikas pačiame miesto centre? Kodėl gi ne“, – kalba gastronomijos savaitės organizatorė bei LVRA vykdančioji direktorė Eglė Ližaitytė.

Kaip įprasta festivalio metu, svečiai bus kviečiami apsilankyti gastronominiuose renginiuose, o restoranuose galės rinktis degustacinius meniu už 10, 20 arba 30 Eur, kuriuose ras tokių gurmaniškų patiekalų kaip grilyje keptas tuno kepsnys ar Rokfelerio austrės, virš atviros liepsnos skrudintos tigrinės krevetės, grilyje keptas arbūzas su sūdytu unguriu... 

Manote, desertai ir grilio tema – nesuderinama? Išradingieji restoranų šefai festivalio metu kvies ragauti grilyje kepto banano su sūria karamele bei brendyje brandinto ir grilyje deginto ananaso.

„Gaminimas lauke virtuvės šefams atveria labai plačias galimybes. Ir jie vis drąsiau jomis naudojasi: į kepsnines, vėliau – svečių lėkštes keliauja ne tik mėsa, žuvis, daržovės, vaisiai, bet ir pasaulyje populiarėjantis augalinis maistas, pavyzdžiui, plėšytos avižos“, – sako pagrindinio festivalio rėmėjo „Santa Maria“ marketingo vadovas Valdas Šidla. 

Pasak jo, grilio patiekalai ir jiems skirti prieskoniai bei padažai leidžia restoranams bent trumpam svečius pakviesti į taip išsiilgtą kelionę, pavyzdžiui, pajusti argentinietišką ugnį su šioje šalyje populiariu čimičiūrio padažu, dievišką umami su Azijos sojų glaistu bei atrasti naujus skonius, kaip gaiva ir vaisiškumas, atsiskleidžiantis naudojant BBQ padažus su mangais ir Chalapos aitriosiomis paprikomis.

Festivalio organizatoriai su optimizmu kviečia prisijungti prie dar vienos gastronominės šventės, šiemet dvelkiančios gardžiu dūmo aromatu: „Restoranai, sutelkę jėgas ir išteklius, įgyvendina keliamus reikalavimus higienai ir saugumui, bei yra pasiruošę dirbti ir priimti svečius jaukiose lauko erdvėse. Svečiams linkime atrasti jau lankytas ir naujas vietas!“

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.