Nuo 6-erių virtuvėje besisukanti E. Stumbraitė namiškius lepina nekasdieniais patiekalais 2 receptai

Verslininkų Ingos (37 m.) ir Aivaro (38 m.) Stumbrų dukra Estela Stumbraitė (14 m.) suktis virtuvėje pradėjo nuo šešerių.

 E. Stumbraitė virtuvėje sukasi nuo šešerių metų.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 E. Stumbraitė virtuvėje sukasi nuo šešerių metų.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 E. Stumbraitė virtuvėje sukasi nuo šešerių metų.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 E. Stumbraitė virtuvėje sukasi nuo šešerių metų.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Šukutės.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Šukutės.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Baltojo šokolado ir aviečių pyragaičiai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Baltojo šokolado ir aviečių pyragaičiai.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 12, 2021, 6:54 PM, atnaujinta May 13, 2021, 6:10 AM

„Esu išbandžiusi gana daug patiekalų, nes man patinka pagaminti ką nors įdomaus ir naujo. Mane labai domina prancūzų ir italų virtuvės, gaminu ir azijietiškos virtuvės patiekalus“, – sakė Estela ir „Stiliaus“ skaitytojams pateikia du pamėgtus receptus.

Šukutės kriauklėse

4–6 porcijoms reikės:

  • 12 šukučių kriauklėse
  • 2 morkų
  • 1 svogūno
  • saujos petražolių
  • saujos svogūnų laiškų
  • 100 ml baltojo vyno
  • kelių šaukštų sviesto
  • nedidelio puodelio grietinėlės
  • druskos, pipirų

Gaminimas:

1. Šukutes išimkite iš kriauklių, prieš pat kepimą nuplaukite, pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvę įkaitinkite, dėkite sviestą ir šukutes. Šukutes apskrudinkite iš abiejų pusių po porą minučių, tuomet išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.

2. Keptuvėje nuo kepimo likusį sviestą nusunkite, kad neliktų nuodėgulių.

3. Nusunktą sviestą pilkite į kitą keptuvę, ten pat sudėkite smulkiai supjaustytas morkas, svogūnus, svogūnų laiškus, petražoles, supilkite baltąjį vyną. Virkite, kol išgaruos alkoholis, tuomet pilkite grietinėlę ir įberkite druskos bei pipirų. Dar šiek tie pavirkite.

4. Pagamintą padažą dėkite į gerai išvalytas kriaukles, ant viršaus įsodinkite šukutes ir patiekite su trupučiu ikrų.

Baltojo šokolado ir aviečių pyragaičiai

Biskvitui reikės:

  • 120 g cukraus
  • 200 g sviesto
  • 150 ml pieno
  • 3 kiaušinių
  • 1/2 puodelio miltų
  • žiupsnelio druskos
  • šaukštelio kepimo miltelių

Pistacijų traškučiui:

  • 30 g pistacijų
  • 40 g kukurūzų dribsnių
  • 100 g baltojo šokolado
  • 25 g sviesto

Avietiniam sluoksniui:

  • 190 g aviečių tyrės
  • 3 želatinos lapelių
  • 70 g sviesto
  • 2 kiaušinių trynių +1 viso kiaušinio
  • 50 g cukraus

Baltojo šokolado putėsiams:

  • 200 g grietinėlės
  • 60 g graikiško jogurto
  • 3 želatinos lapelių
  • 100 g baltojo šokolado

Veidrodinei glazūrai:

  • 6 želatinos lapelių
  • 220 g gliukozės sirupo arba kukurūzų sirupo
  • 120 g vandens
  • 160 g sutirštinto pieno
  • 200 g baltojo šokolado
  • 200 g cukraus
  • norimų maistinių dažų

Gaminimas (išeina 4–5 pyragaičiai):

1. Biskvitui: išsukite kambario temperatūros sviestą su cukrumi, įmuškite kiaušinius ir įmaišykite pieną.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska ir taip pat berkite į tešlą.

3. Biskvitą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol apskrus.

4. Pistacijų traškučiui: gerai susmulkinkite pistacijas ir jas sumaišykite su kukurūzų dribsniais. Ant jų pilkite ištirpdytą sviestą bei šokoladą. Viską sumaišykite.

5. Ant kepimo popieriaus plonu sluoksniu išklokite pistacijų masę ir dėkite ją į šaldytuvą.

6. Avietiniam sluoksniui: želatinos lapelius panardinkite į šaltą vandenį. Kiaušinį ir trynius sumaišykite su cukrumi. Aviečių tyrę užvirkite puode, tuomet nuimkite nuo ugnies ir ją užpilkite kiaušinių mišiniu. Dar šiek tiek pakaitinkite. Masę vėl nuimkite nuo kaitros ir į ją įmaišykite želatinos lapelius, tik pirma nusunkite nuo jų vandenį.

7. Galiausiai į mišinį įmaišykite sviestą ir išpilstykite jį į norimas formeles. Viską dėkite į šaldytuvą.

8. Baltojo šokolado putėsiams: želatiną užmerkite šaltame vandenyje, tada ištirpinkite šokoladą, šiek tiek atvėsinkite ir sumaišykite jį su kambario temperatūros graikišku jogurtu (bet ne šaltu!). Želatinai išbrinkus nusunkite nuo jos vandenį ir šiek tiek pašildykite ją. Tuomet ištirpdytą želatiną išplakite su šokolado mase elektriniu plaktuvu iki purios masės.

9. Grietinėlę išplakite iki standumo ir atsargiai į ją įmaišykite šokoladą.

10. Putėsius dėkite į norimas pyragaičių formeles, ten pat įspauskite šaldytuve sustingusį avietinį sluoksnį. Iš sustingusio pistacijų traškučio išspauskite formele skrituliukus ir dėkite į tą pačią pyragaičių formelę. Desertą sluoksniuoti užbaikite iš biskvito išspaustais skrituliukais.

11. Dėkite pyragaičius 1–2 valandoms į šaldymo kamerą.

12. Veidrodinei glazūrai: šaltame vandenyje užmerkite želatinos lapelius. Puode sumaišykite gliukozės sirupą su vandeniu ir cukrumi – masę kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tada įmaišykite sutirštintą pieną bei želatinos lapelius (bet pirma juos gerai nusausinkite).

13. Karštu mišiniu užpilkite šokoladą ir viską gerai išmaišykite. Tuomet įlašinkite maistinius dažus. Kai masė pasieks 34 laipsnių temperatūrą arba tiesiog šiek tiek sutirštės, veidrodinė glazūra bus paruošta.

14. Iš formelių išimkite pyragaičius, užpilkite juos glazūra ir papuoškite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.