Klaipėdos turizmo mokyklos absolventas gamina maistą ir karaliams

Trečiąją dešimtį įpusėjęs Nerijus Grublys – vienas iš Klaipėdos turizmo mokyklos „perliukų“, dar mokymosi laikais skynęs laurus nacionaliniuose konkursuose, gali pasigirti, kad jam yra tekę aptarnauti įtakingus žmones, pavyzdžiui, Norvegijos karalienės šeimą, aktorių Jimį Carrey ir kt.

 „Manoji verslo idėja dar pūpso stalčiuje ir laukia tinkamo momento išvysti dienos šviesą, bet galiu pasakyti, kad patalpas jau radau, ir tik laiko klausimas, kada viskas susistyguos“, – sako N.Grublys.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 „Manoji verslo idėja dar pūpso stalčiuje ir laukia tinkamo momento išvysti dienos šviesą, bet galiu pasakyti, kad patalpas jau radau, ir tik laiko klausimas, kada viskas susistyguos“, – sako N.Grublys.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 14, 2021, 7:27 PM

Jaunas vyras šiandien tvirtai žino, ko nori: atverti savo verslo duris. „Aš tiesiog siekiu savo tikslo taip, kaip pats jį įsivaizduoju, ir kadangi esu savikritiškas, tai man sekasi“, – sako Nerijus.

– Nerijau, papasakok kas paskatino tave pasirinkti virėjo profesiją?

– Virėjo specialybės pradėjau mokytis po 10-os klasės, kad įgyčiau profesiją kartu su viduriniu išsilavinimu. Įstoti į Klaipėdos turizmo mokyklą paskatino tikslo žinojimas.

O noras atsirado, kai kartu su prosenele ir mama gamindavome maistą namuose. Jau tuomet vystėsi vis tvirtesnės hobio ir ateities darbo vizijos.

– Kaip apibūdintum savo patirtį mokykloje? Kas čia labiausiai patiko?

– Patirtis mokykloje tikrai maloni ir kupina įsimintinų istorijų tiek su grupės draugais, tiek su profesijos mokytojais, su kuriais iki šiol palaikome šiltą ryšį. Labai patiko Svetlanos Jadovos vedamos maisto ruošimo pagrindų pamokos, laukdavau jų su nekantrumu.

Prie mokyklos stiprybių priskirčiau ir tai, kad mokiniai turi galimybę dalyvauti įvairiuose profesinio meistriškumo konkursuose tiek Lietuvoje, tiek Europos Sąjungoje. Esu Lietuvos jaunųjų virėjų profesinio meistriškumo konkurso nugalėtojas – 2014-aisiais iškovojau aukso medalį atstovaudamas mokyklai.

Taip pat buvau kulinarinio safario „Klaipėda Gastro 2016“ vienas iš iniciatorių. Su mokykla iki šiol palaikome glaudžius ryšius, atvykstu pasidalinti savo patirtimi, bendradarbiaujame siunčiant mokinius į Erasmus+ programos praktiką užsienyje.

– Kokie buvo tavo gyvenimo planai pabaigus mokyklą? Ar pavyko juos įgyvendinti?

– Manau, kad kiekvienas mąstantis į priekį savo srities profesionalas svarsto apie savą maitinimo įmonę. Taip maniau ir aš, bet pasirinkau po mokslų pakeliauti, pasisemti skirtingos patirties užsienyje ir dar kartą sau užtvirtinti, kad galiu!

Manoji verslo idėja dar pūpso stalčiuje ir laukia tinkamo momento išvysti dienos šviesą, bet galiu pasakyti, kad patalpas jau radau, ir tik laiko klausimas, kada viskas susistyguos.

– Kaip klostėsi tavo karjeros kelias? Kuo užsiimi šiuo metu?

– Po mokslų įsidarbinau restorane Klaipėdoje, kuriame sustiprinau savo profesinį „stuburą“, buvau vienos gastronominės kultūros virtuvės šefas.

Skandinavijoje teko aptarnauti įtakingus žmones: Norvegijos karalienės šeimą, aktorių Jim Carrey ir kt. Visi šie pasiekimai vystosi savaime, nes žinau, kad esu savo kelyje. Šiuo metu dirbu restorane „Pepper Grey“ Klaipėdoje.

– Ką galėtum patarti būsimiems studentams?

– Niekas neišmokys jūsų, jei jūs patys nenorėsite, o visa jūsų sėkmė priklauso tik nuo jūsų norų ir gyvenimo vizijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.