Lietuvių šeima – rimta konkurentė italams

Daugiau nei prieš šešerius metus šeimos verslą įkūrę Ignotas ir Rimantė Adomavičiai galėjo tik pasvajoti, kad ateityje jų gaminamos produkcijos galės paragauti visa Lietuva.

I.Adomavičius I. ir R.Adomavičių fabrike „Bravopasta“, esančiame netoli Vilniaus, kas mėnesį pagaminama 20 tonų šviežių makaronų.<br>LR archyvo nuotr.
I.Adomavičius I. ir R.Adomavičių fabrike „Bravopasta“, esančiame netoli Vilniaus, kas mėnesį pagaminama 20 tonų šviežių makaronų.<br>LR archyvo nuotr.
I.Adomavičius I. ir R.Adomavičių fabrike „Bravopasta“, esančiame netoli Vilniaus, kas mėnesį pagaminama 20 tonų šviežių makaronų.<br>LR archyvo nuotr.
I.Adomavičius I. ir R.Adomavičių fabrike „Bravopasta“, esančiame netoli Vilniaus, kas mėnesį pagaminama 20 tonų šviežių makaronų.<br>LR archyvo nuotr.
I.Adomavičius I. ir R.Adomavičių fabrike „Bravopasta“, esančiame netoli Vilniaus, kas mėnesį pagaminama 20 tonų šviežių makaronų.<br>LR archyvo nuotr.
I.Adomavičius I. ir R.Adomavičių fabrike „Bravopasta“, esančiame netoli Vilniaus, kas mėnesį pagaminama 20 tonų šviežių makaronų.<br>LR archyvo nuotr.
I.Adomavičius I. ir R.Adomavičių fabrike „Bravopasta“, esančiame netoli Vilniaus, kas mėnesį pagaminama 20 tonų šviežių makaronų.<br>LR archyvo nuotr.
I.Adomavičius I. ir R.Adomavičių fabrike „Bravopasta“, esančiame netoli Vilniaus, kas mėnesį pagaminama 20 tonų šviežių makaronų.<br>LR archyvo nuotr.
„Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento vadovė Ernesta Dapkienė.
„Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento vadovė Ernesta Dapkienė.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-05-15 09:00

Tačiau dabar šeima per mėnesį pagamina net per 20 tonų šviežių makaronų.

Iš netoli Vilniaus įsikūrusio fabriko „Bravopasta“ kasdien šviežiai pagaminti makaronai iškeliauja ne tiktai į specializuotas smulkiųjų gamintojų krautuvėles.

Didelė dalis šių gaminių patenka ir į didžiąsias prekybos tinklo „Maxima“ parduotuves.

I.Adomavičius teigė, kad tvirta partnerystė leidžia įmonei augti ir plėsti gaminamų produktų asortimentą.

Bendradarbiauti naudinga

„Mūsų bendradarbiavimas su „Maxima“ prasidėjo vos nuo kelių pakelių makaronų ir šiandien išaugo iki raviolių, itališkų kukulių njokių („gnocchi“).

Kartu su plečiamu asortimentu auga ir klientų ratas.

Mūsų šeimos fabrikėlyje pagamintos produkcijos jau galima įsigyti ne tik Vilniuje ir Kaune, bet ir kituose Lietuvos miestuose“, – kalbėjo šeimos verslo „Bravopasta“ įkūrėjas I.Adomavičius.

Vietos gamintojus palaikantis lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ glaudžiai dirba tiek su didžiosiomis Lietuvos maisto pramonės įmonėmis, tiek ir su smulkiaisiais šeimos ūkiais.

„Norime savo klientams pasiūlyti kuo įvairesnės Lietuvos gamintojų produkcijos.

Suprantame, kaip svarbu palaikyti savo šalies maisto pramonę ir skatinti pirkėjus dažniau rinktis lietuvišką produkciją, nes tai kartu augina ir Lietuvos ekonomiką.

Taip pat džiaugiamės, kad bendradarbiaudami su Lietuvos gamintojais, ypač šeimos ūkiais, galime padėti jiems augti ir plėstis“, – teigė „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento vadovė Ernesta Dapkienė.

Gaminiai – tarsi Italijoje

Dauguma šeimos versle gaminamos produkcijos ingredientų lietuviški.

Vis dėlto be vienos svarbios sudėtinės dalies, kuri atgabenama iš užsienio, geriausio rezultato užtikrinti nepavyktų.

„Lietuvoje turime visas sąlygas gaminti savo gaminius iš vietinių lietuviškų produktų, išskyrus miltus. Man niekas jų tokių, kokių reikia, Lietuvoje nepagamina.

Mūsų gaminami tiek šaldyti, tiek švieži makaronai yra sodriai geltonos spalvos dėl specialiai makaronams skirtų itališkų kietųjų kviečių miltų („semola di grano duro“), kurie atkeliauja iš Pietų Italijos“, – užsiminė I.Adomavičius.

Anot verslininko, produktų kokybei ir produkcijai reikalingiems ingredientams sąlygas diktuoja tiktai jie patys.

Tačiau svarbiausia, kad gaminius mėgtų visa jo paties šeima, tuomet ir kiti įvertins.

Kaip tinkamai išvirti?

I.Adomavičius atskleidė vieną paslapčių, kaip skaniausiai paruošti makaronus ir raviolius, – virti juos dideliame kiekyje vandens.

„Švieži makaronai arba šaldyti ravioliai išverda vos per vieną dvi minutes, tačiau labai svarbu, kad puode būtų daug verdančio vandens. Įdėjus makaronus ar raviolius į verdantį vandenį jis greičiau atšals ir miltinis produktas ne virs, o ištiš.

Todėl labai svarbu turėti daug verdančio vandens“, – patarimu dalijosi „Bravopasta“ įkūrėjas.

Po minutės ar dviejų virimo makaronus ir raviolius galima maišyti su padažu keptuvėje arba patiekti su žiupsneliu mėgstamų prieskonių ir sviesto padažu. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.