Druskininkų gimtadienio šventėje – nuo tradicinio medučio iki šokoladinio torto su aitriosiomis paprikomis

Vienas gimtadienis ir daug tortų – taip miesto šventę jau trečius metus pasitinka Druskininkų kurortas.

Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Nemažą dalį nuolatinių restorano „The House“ klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.
Pandemija tapo išbandymu ir kavinei-barui „Bagira“.
Pandemija tapo išbandymu ir kavinei-barui „Bagira“.
Pandemija tapo išbandymu ir kavinei-barui „Bagira“.
Pandemija tapo išbandymu ir kavinei-barui „Bagira“.
Pandemija tapo išbandymu ir kavinei-barui „Bagira“.
Pandemija tapo išbandymu ir kavinei-barui „Bagira“.
Pandemija tapo išbandymu ir kavinei-barui „Bagira“.
Pandemija tapo išbandymu ir kavinei-barui „Bagira“.
Pandemija tapo išbandymu ir kavinei-barui „Bagira“.
Pandemija tapo išbandymu ir kavinei-barui „Bagira“.
Pandemija tapo išbandymu ir kavinei-barui „Bagira“.
Pandemija tapo išbandymu ir kavinei-barui „Bagira“.
Pandemija tapo išbandymu ir kavinei-barui „Bagira“.
Pandemija tapo išbandymu ir kavinei-barui „Bagira“.
Daugiau nuotraukų (15)

Lrytas.lt

Jun 12, 2021, 10:00 AM, atnaujinta Jun 11, 2021, 11:48 PM

227-ajam miesto gimtadieniui tortus keps tiek tortų entuziastai iš visos Lietuvos, kuriuos subūrė ir virtualiai minėti Druskininkų šventę kviečia Tortų turnyras, tiek kurorte veikiančios kavinės, kepyklėlės, restoranai, kuriuos rasti padės virtualus žemėlapis.

Sekdami juo svečiai galės apsilankyti pirmajame naminius mėsainius Druskininkuose pasiūliusiame restorane „The House“ ir midijomis garsėjančioje kavinėje-restorane „Bagira“.

Augo ir tobulėjo kartu su miestu

„Šokoladinis su vyšniomis, marcipanu ir aitriaisiais pipirais – tokį tortą kepsime šiam miesto gimtadieniui. Tokį skonį – klasiką su trupučiu egzotikos, aštrumo mes patys mėgstame ir norime su juo supažindinti ne tik miesto gyventojus, bet ir jo svečius. Gimtadienis – tam tinkama proga“, – sako restorano „The House“ vadovas ir virtuvės šefas Linas Jablonskas.

Jis džiaugiasi, kad nemažą dalį nuolatinių restorano klientų sudaro vietos gyventojai, su kuriais verslas kartu užaugo, tobulėjo ir tuo pačiu lavino bei padėjo svečiams pažinti naujus skonius.

„Augome ir tobulėjome kartu su miestu, prisidėjome prie jo maitinimo paslaugų sektoriaus vystymosi. Buvome pirmieji, kurie prieš tuos devynis metus Druskininkuose pradėjo gaminti naminius mėsainius, taip pat pasiūlėme amerikietiškus vištienos sparnelius. Jie iki šiol yra tarp populiariausių „The House“ patiekalų“, – pasakoja restorano šeimininkas.

Jis sako, jog įvardinti vieno mėgstamiausio patiekalo tarp klientų negalėtų: „Meniu platus, bet mus garsina išskirtinis patiekalų patiekimas, mums būdingi skoniai. Pavyzdžiui, jau aštuntus metus meniu turime visų mėgstamą vištiena su jūros gėrybėmis.“

Per šiuos metus Druskininkai verslininkui L.Jablonskui tapo namais.

„Tai nedidelis miestas ir tai yra vienas jo privalumų. Čia gera gyventi, yra galimybių kurti ir plėtoti verslą. Kai pradėjome, dar buvo labai daug erdvės tobulėti, kurti. Pabandę ateiti į šį miestą, prisidėjome ir prie jo vystymo, maitinimo sektoriaus plėtros. Dabar esame didelis, 300-400 svečių per dieną vasaros sezonu pamaitinantis verslas“, – sako L.Jablonskas.

Gimtadienio proga jis Druskininkams linki atgimti po pandemijos, kuri sukėlė nemažai sunkumų, ir toliau tobulėti, ieškoti bei pirmiesiems Lietuvoje įgyvendinti naujas idėjas.

Gimtadienį švęs dviguba jėga

Pandemija tapo išbandymu ir kavinei-barui „Bagira“, kuri taip pat jungiasi į švenčiančiųjų kurorto gimtadienį gretas.

„Praėjusiais metais švęsti miesto gimtadienio neteko. Darbus pradėjome prieš pusantrų metų ir iš karto užvėrėme duris dėl paskelbto karantino. Veiklą atnaujinome praėjusių metų birželio pradžioje ir nespėjome įsilieti į miesto gimtadienio šventę“, – veiklos pradžią prisimena viena iš baro steigėjų Greta Akelienė.

Pasak jos, šiemet „Bagira“ į gimtadienių švenčiančiųjų gretas jungsis su dviguba jėga – keps ir miesto gyventojus bei svečius kvies ragauti ne vieną, o iš karto du tortus.

„Kepsime garsiuosius „Napoleoną“ ir „Medutį“. Juos visada turime ir restorano meniu, gaminame patys, todėl norime, kad juos paragautų kuo daugiau svečių. Taip pat paruošime ir šventinį savaitgalį kviesime skanauti tradicinį aguoninį ir sūrio pyragą, kurį mūsų svečiai labai pamėgę“, – apie platų gimtadienio desertų pasirinkimą pasakoja Greta.

Minėti tortai yra ir vieni populiariausių kavinės-baro „Bagira“ pasiūlymų.

„Iš karštų patiekalų klientai labai giria mūsų midijas ir naminius mėsainius. Į europietiškos virtuvės restorano meniu įtraukėme ir lietuviškus patiekalus. Taip siekiame, kad kiekvienas – nuo vaiko iki senjoro, apsilankiusio mūsų kavinėje rastų, kas pas mus jai ar jam patinka, skaniai pavalgytų, gerai praleistų laiką ir norėtų grįžti“, – sako G.Akelienė.

Pasak jos, nors dar veikia neseniai, vietiniai gyventojai juos jau žino ir giria.

Tai girdėti Gretai labai svarbu – pati būdama druskininkietė, ji siekia, kad jos ir verslo partnerio įsteigtas restoranas veiktų ne vienus metus.

Klestėjimo, daug turistų ir grįžimo prie ankstesnio gyvenimo Greta kartu su komanda artėjančio gimtadienio proga linki ir Druskininkams.

Ir kepantys, ir ragaujantys tortus galės laimėti dovanų

Kaip temą „Druskininkai“ atskleis prieš du metus kurorte startavusio Tortų turnyro dalyviai, jau kitą savaitę bus galima sužinoti turnyro „Facebook“ paskyroje. Joje vyks turnyro konkursas, kurio dalyviai varžysis dėl pagrindinio prizo – galingo, 1600 vatų variklio ir 45000 apsisukimų per minutę trintuvo „Bosch VitaBoost“.

Nugalėtoją rinks tiek soc. tinklo „Facebook“ vartotojai, tiek profesionali komisija.

Tuo tarpu paragauti gimtadieniui kepamų tortų Druskininkuose bus galima jau kitą savaitgalį, birželio 19-20 d.

Šventinius tortus keps daugiau nei dešimt kurorto kavinių, kepyklėlių ir restoranų. Kiekviename jų šventinio torto gabalėlis kainuos po 3 eurus.

Juos ragausiantys miesto gyventojai ir svečiai galės ne tik mėgautis įvairiausiais skoniais, bet ir dalyvauti žaidime. Įkėlę torto nuotrauką į soc. tinklą „Facebook“ bei pažymėję ją grotažymėmis #druskininkugimtadienis, #tortuturnyras ir #pirmikartai, jo dalyviai galės laimėti 100 eurų vertės kavos gamintojos „Paulig“ dovaną.

Į saldžią kelionę po kurortą kviečiantis Druskininkų žemėlapis patalpintas – https://druskininkai.lt/tortu-turnyras-2021/, daugiau informacijos apie miesto gimtadienį, jam kepamus tortus ir gardžias pramogas skelbiama – www.tortuturnyras.lt

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.