Vilniečius pietauti kviečia restoranai ant ratų

Vilniečiai šią savaitę nuo pirmadienio iki penktadienio kviečiami išbandyti kažką naujo ir įprastus pietus namuose ar biure iškeisti į gardų gatvės maistą, kuriuo prekiaus sparčiai populiarėjantys maisto furgonėliai. Tarp jų bus ir naujų per karantino laikotarpį atsiradusių restoranų „ant ratų“.

Maisto furgonėliai suteikia neįpareigojančią atmosferą, didelį patiekalų pasirinkimą, galimybę paįvairinti rutiną ir leisti laiką lauke.<br> 123rf nuotr.
Maisto furgonėliai suteikia neįpareigojančią atmosferą, didelį patiekalų pasirinkimą, galimybę paįvairinti rutiną ir leisti laiką lauke.<br> 123rf nuotr.
Maisto furgonėliai suteikia neįpareigojančią atmosferą, didelį patiekalų pasirinkimą, galimybę paįvairinti rutiną ir leisti laiką lauke.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Maisto furgonėliai suteikia neįpareigojančią atmosferą, didelį patiekalų pasirinkimą, galimybę paįvairinti rutiną ir leisti laiką lauke.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 „Avia Solutions Group“ arena.<br> Pranešimo autorių nuotr.
 „Avia Solutions Group“ arena.<br> Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 14, 2021, 10:24 AM

Jie siūlys paragauti mėsainių, šašlykų, kesadilijų, šonkauliukų, naminių didriesčių („beigelių“), sriubų, bulvių vaflių ir daug kitų patiekalų.

Maisto furgonėlių istorija prasidėjo XVII amžiaus pabaigoje Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur atsirado ranka stumiami maisto vežimai. Į variklius turinčias transporto priemones tokie prekybos maistu taškai persikėlė tik praėjusio amžiaus viduryje.

Pirmieji maisto furgonėliai prekiavo ledais, tačiau šiandien juose galima rasti įvairiausių patiekalų – nuo mėsainių iki cepelinų. Skaičiuojama, kad vien JAV yra apie trys milijonai veikiančių maisto furgonėlių, tačiau į Lietuvą tokia gatvės maisto kultūra atkeliavo sąlyginai neseniai ir kelią populiarumo link aktyviai pradėjo skintis tik per paskutinius penkerius metus.

Karantino laikotarpiu, kai restoranai galėjo tiekti maistą tik išsinešti, daug maitinimo įstaigų patyrė milžiniškus nuostolius dėl patalpų išlaikymo. Todėl maisto furgonėliai kai kuriems verslininkams pasirodė dar patrauklesnė idėja vasaros laikotarpiu. 

Vienas tokių žmonių – Dalius Drumsta iš „Go Grill Truck“ – maisto furgonėlių verslo ėmėsi dėl judėjimo laisvės: „Pradėjome šią veiklą, nes maisto furgonas suteikia laisvę judėti kur tik nori. Matome, kad populiarumas priklauso nuo ruošiamo maisto kokybės, o didžiausias privalumas, be abejo, yra galimybė lengvai perkelti tokį restoraną bet kur“.

Kito per karantiną gimusio maisto furgonėlio „Antrax“ atstovas Vytenis Parachanko yra įsitikinęs, kad tokių verslų populiarumui Lietuvoje didelės įtakos turi iš užsienio atkeliaujančios tendencijos, o pats furgonėlio konceptas yra patrauklus pasirinkimas tiek klientui, tiek verslininkui.

„Jau 15 metų dirbame maitinimo srityje ir daug keliaujame, todėl visad stengiamės į Lietuvą atvežti ir dalį kitokios kultūros bei įpročių. Patys įsirengėme furgonėlį ir nutarėme realizuoti sukauptas žinias. Užsienyje furgonėliai yra labai populiarūs, bet gatvės maistas įgauna pagreitį ir Lietuvoje“, – teigė V.Parachanko.

„Klientams maisto furgonėliai suteikia neįpareigojančią atmosferą, didelį patiekalų pasirinkimą, galimybę paįvairinti rutiną ir leisti laiką lauke. Vertinant iš verslo pusės – tai suteikia laisvę judėti, keisti vietas, miestus ir net šalis, supažindinti vis daugiau žmonių su savo maistu. Žinoma, dirbant forgonėlyje nėra ir stacionarios vietos nuomos kaštų, o tai taip pat didelis privalumas“, – pridūrė „Antrax“ atstovas.

„Go Grill Truck“, „Antrax“ ir kitus maisto furgonėlius galima rasti visą šią savaitę darbo dienomis nuo 11 iki 15 valandos šalia Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenos.

„Pagaliau atėjo ilgai laukta vasara, todėl kviečiame pietums išbandyti kažką kitokio – vadinamąjį gatvės maistą iš furgonėlių. Pietautojai patiekalais galės mėgautis prie čia pat įrengtų staliukų, tačiau labai rekomenduojame prisėsti ir visai šalia esančiame Ozo parke, kur vasarą dažnai pietauja ir mūsų arenos personalas“, – teigė „Avia Solutions Group“ arenos marketingo projektų vadovė Guoda Šereikaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.