Jau šį savaitgalį Druskininkuose – gimtadienis ir daug šventei skirtų tortų

Vienas gimtadienis ir daug tortų – taip miesto šventę jau trečius metus pasitinka Druskininkų kurortas. 227 miesto gimtadieniui tortus keps tiek tortų entuziastai iš visos Lietuvos, kuriuos subūrė ir virtualiai minėti Druskininkų šventę kviečia Tortų turnyras, tiek kurorte veikiančios kavinės, kepyklėlės, restoranai, kuriuos rasti padės virtualus žemėlapis. Jis ves bei kvies užsukti ir į kurorte sėkmingai jau ketvirtus metus veikiantį viešbutį „De Lita“ bei ne vienus metus į geriausiųjų restoranų sąrašus Lietuvoje patenkantį restoraną „Velvetti“.

 Jau šį savaitgalį Druskininkuose – gimtadienis ir daug šventei skirtų tortų<br> Pranešimo nuotr. 
 Jau šį savaitgalį Druskininkuose – gimtadienis ir daug šventei skirtų tortų<br> Pranešimo nuotr. 
 Restoranas „Velvetti“.<br> Pranešimo nuotr.
 Restoranas „Velvetti“.<br> Pranešimo nuotr.
  Viešbučio „De Lita“ restoranas.<br> Pranešimo nuotr.
  Viešbučio „De Lita“ restoranas.<br> Pranešimo nuotr.
  Viešbučio „De Lita“ restoranas.<br> Pranešimo nuotr.
  Viešbučio „De Lita“ restoranas.<br> Pranešimo nuotr.
  Viešbučio „De Lita“ restoranas.<br> Pranešimo nuotr.
  Viešbučio „De Lita“ restoranas.<br> Pranešimo nuotr.
 Restoranas „Velvetti“.<br> Pranešimo nuotr.
 Restoranas „Velvetti“.<br> Pranešimo nuotr.
 Restoranas „Velvetti“.<br> Pranešimo nuotr.
 Restoranas „Velvetti“.<br> Pranešimo nuotr.
 Restoranas „Velvetti“.<br> Pranešimo nuotr.
 Restoranas „Velvetti“.<br> Pranešimo nuotr.
 Restoranas „Velvetti“.<br> Pranešimo nuotr.
 Restoranas „Velvetti“.<br> Pranešimo nuotr.
 Viešbutis „De Lita“.<br> Pranešimo nuotr.
 Viešbutis „De Lita“.<br> Pranešimo nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jun 15, 2021, 5:00 PM, atnaujinta Jun 15, 2021, 5:00 PM

Restoraną garsina desertai ir sezoninis meniu

„Duris Druskininkuose pravėrėme ir pirmuosius svečius pasitikome prieš 10 metų. Veiklą pradėjome būtent nuo desertų, kurių vienas populiariausių ir mėgstamiausių buvo „Napoleonas“. Tokiu jis liko ir iki šiol, todėl jį kepsime ir šio gimtadienio proga, tik šį kartą jis bus netradicinis, o su garsiojo torto „Juodasis miškas“ prieskoniu“, – sumanymu gimtadieniui dalinasi restorano „Velvetti“ virtuvės šefė Snieguolė Žižienė. Pasak jos, sodrios kakavos torto lakštai, plikytas kremas su vanile ir išraiškinga vyšnia gimtadienio deserte susijungs į puikį derinį, nuostabią skonių visumą.

Išraiškingo skonio „Velvetti“ desertus mėgsta ne tik Druskininkų gyventojai ir svečiai – juos pastebėjo ir tarptautinė žiniasklaida: „Nuo pat veiklos pradžios vienas populiariausių ir mėgstamiausių desertų buvo mūsų restorane gaminami sezoniniai ledai. Atgijus gamtai gaminame dilgėlių, rabarbarų ledus, pražydus liepoms – liepų ledus su krapų aliejumi, kurie buvo pastebėti ir apie juos rašė žurnalas „Forbes“. Už įkvėpimą ledų gamyboje esu dėkinga savo proseneliui, kuris senovėje kirsdavo Seirijo ežero ledą ir gamindavo ledus tuo metu vykusių jomarkų metu“, – istorija dalinasi Snieguolė Žižienė.

Pasak jos, sezoniškumas ir vietiniai produktai – tai, į ką orientuojasi „Velvetti“, kuriant meniu. „Labai mėgstame vis paįvairinti užkandžių, karštų patiekalų ar desertų meniu. Turime ir favoritų – silkės užkandis arba ožkos sūrio, karamelizuotų obuolių ir burokėlių „Bučkis“ yra tapę „Velvetti“ vizitine kortele, kur duoklė klasikinei prancūziškai ar tradicinei lietuviškai virtuvei susipina su sezoniškumu, modernumu ir išmone. Kita mūsų slaptas ginklas – restorane brandinamos mėsos patiekalai“, – atskleidžia virtuvės šefė. Ją kurti ir tobulėti įkvepia ir patys Druskininkai, kuriuose yra kuo džiaugtis ir gėrėtis – pradedant tyru oru ir baigiant renginių gausa.

Dzūkų svetingumas skatina plėtrą

Druskininkai kaip sveikatos šaltinis įkvėpė ir viešbučio „De Lita“ restorano komandą, kuri šį savaitgalį svečius pasitiks su gimtadieniui iškeptu citrinų ir imbiero tortu su medumi. „Nuo seno į Druskininkus svečiai atvažiuoja ne tik pailsėti, bet ir sustiprinti savo sveikatą. Atitinkamai maistas turi būti ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai, o kas gali būti sveikiau už citriną, imbierą ir medų“, – retoriškai klausia viešbučio „De Lita“ rinkodaros vadovas Evgenij Erhard.

Jau keturis metus Druskininkuose veikiantis „De Lita“ kiekvienais metais švenčia kurorto gimtadienį ir aktyviai dalyvauja kurorto šventinėje programoje. Švenčių metu ir kasdien Evgenij Erhard pastebi, jog Druskininkų gyventojai, kaip ir priklauso tikriems dzūkams, labai svetingi, todėl kurortas sulaukia labai įvairaus amžiaus svečių tiek iš Lietuvos, tiek iš kitų šalių. „Jie mielai lankosi Druskininkuose ne tik tik šiltuoju sezonu, bet visus metus, nepriklausomai nuo oro, o tai didelis privalumas. Ne atsitiktinai veiklą šiame mieste pradėję nuo vieno viešbučio, dabar jau turime du viešbučius su išpuoselėtais restoranais ir profesionalių šefų komanda“, – sako Evgenij Erhard.

„Iš jos ruošiamų patiekalų „De Lita“ svečiai, ypač vyrai, labiausiai mėgsta sotesnius patiekalus ir viešbučio restorane dažnai užsisako kiaulienos išpjovos kepsnį su grilintomis daržovėmis, o moterims daugiau prie širdies gurmaniškosios tigrinės krevetės su mangų čatniu“, – pasakoja „De Lita“ rinkodaros vadovas. Paklaustas, ką viešbučio restorano komanda gamintų, kokį tortą kurtų tema „Druskininkai“, E. Erhard sako, jog greičiausiai jis kvepėtų pušimis ir turėtų sūrųjį poskonį, nes Druskininkai – druskos miestas, apsuptas pušų.

Ir kepantys, ir ragaujantys tortus galės laimėti dovanų

Kaip temą „Druskininkai“ atskleis prieš du metus kurorte startavusio Tortų turnyro dalyviai, jau šią savaitę bus galima sužinoti turnyro „Facebook“ paskyroje. Joje vyksta turnyro konkursas, kurio dalyviai varžosi dėl pagrindinio prizo – galingo, 1600 vatų variklio ir 45000 apsisukimų per minutę trintuvo „Bosch VitaBoost“. Nugalėtoją rinks tiek soc. tinklo „Facebook“ vartotojai, tiek profesionali komisija.

Tuo tarpu paragauti gimtadieniui kepamų tortų Druskininkuose bus galima šį savaitgalį, birželio 19-20 d. Šventinius tortus keps daugiau nei dešimt kurorto kavinių, kepyklėlių ir restoranų. Kiekviename jų šventinio torto gabalėlis kainuos po 3 eurus. Juos ragausiantys miesto gyventojai ir svečiai galės ne tik mėgautis įvairiausiais skoniais, bet ir dalyvauti žaidime. Įkėlę torto nuotrauką į soc. tinklą „Facebook“ bei pažymėję ją grotažymėmis #druskininkugimtadienis, #tortuturnyras ir #pirmikartai, jo dalyviai galės laimėti 100 eurų vertės kavos gamintojos „Paulig“ dovaną.

Į saldžią kelionę po kurortą kviečia Druskininkų žemėlapis. Daugiau informacijos apie miesto gimtadienį, jam kepamus tortus ir gardžias pramogas skelbiama  www.tortuturnyras.lt

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.