Naują projektą pristatęs L. Čeprackas pasidalijo rūkyto ešerio salotų receptu: pasigaminkite ir jūs

Jau beveik savaitė, kai Vilniaus senamiesčio širdyje, unikaliame „Bokšto skvero“ komplekse, šiltais vasaros vakarais šviečia lemputės, o spalvotose lėkštėse puikuojasi netikėtos Pietryčių Azijos, Pietų Afrikos, Šiaurės Amerikos, Europos patiekalų kombinacijos. 

Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> lrytas.lt koliažas.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> lrytas.lt koliažas.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Virtuvės šefas L.Čeprackas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. <br> M.Paukštės nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jun 23, 2021, 2:38 PM

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas pagaliau įgyvendino savo seną idėją – pakviesti svečius į nuostabios architektūros kiemą, kur galima gėrėtis miesto vaizdais ir dalytis maistu. 

Kiemas by Gastronomika“ – taip vadinasi naujasis Liutauro Čepracko projektas. Atsirado jis šalia per pandemiją ir karantiną taip ir neįsivažiavusio restorano „Gastronomika“ pačiame Vilniaus senamiesčio centre, po šimtamete, dar XVIII amžiuje sodinta liepa. 

„Bokšto skvero“ šeimininkai statybų epicentre istorinį medį išsaugojo, šiandien jis, apsuptas unikalių barokinių ir visiškai naujų, modernių pastatų, kuria ypatingą dvasią. „Mūsų kiemas tarsi paraidžiui atspindi kiemo apibūdinimą: pastatų apsupta aikštelė sodyboje, pilyje arba rūmuose. Turime išskirtinį kiemą, kuriame, be jokios abejonės, bus ir išskirtinio maisto“, – sako L.Čeprackas. 

Įprastų degustacijų virtuvės šefas kieme nerengs. „Kiemas yra laisvė, – šypsosi ir priduria, kad tos laisvės jis duos daug ir sau, ir svečiams. – Nei statusas, nei drabužiai čia nėra svarbūs, laukiame visų, kuriems norisi dalytis džiaugsmu ir maistu lėkštėje. Kurdamas kiemo meniu svarsčiau tik apie tai, kad mūsų patiekalai turėtų daug skonių. Norėjau, kad man būtų skanu, kad būtų skanu žmonėms, kuriuos aš myliu. Jei taip bus, skanu turėtų pasirodyti ir nepažįstamiems. Tikiu, kad maistas, patiekalai, mus supažindins.“ 

Svarbiausia kiemo taisyklė – dalytis maistu. Virtuvės šefas žada, kad bus daug mažų lėkštelių, o susirinkusi kompanija po vieną galės paragauti kad ir visų patiekalų iš meniu. 

„Nebijau sakyti, kad mūsų meniu karaliauja eklektika. Viename patiekale gali sėkmingai derėti ir Azija, ir Europa, Pietų Amerika ir Rytai. Virtuvėje gaminame tai, kas mums šauna į galvą. Vienintelis, svarbiausias reikalavimas – kad būtų skanu!“ – sako. 

Spalvotos kėdės, stalai ir lygiai toks pats spalvotas maistas, patiekiamas nedidelėse spalvotose lėkštelėse, rodos, ir pats L.Čeprackas yra pasiilgęs spalvų. „Juk vasara“, – sako jis ir priduria, kad lengvi patiekalai, ryškūs skoniai, daug daržovių yra tai, kas tinka būtent šiuo metų laiku. 

Kokie iš jo paties mėgstamų patiekalų atkeliauja į vasaros kiemą? Be abejo, gaivi tuno ir arbūzų sevičė, galbūt gruzdintas viščiukas su juodaisiais ikrais. „Tačiau bus ir paprastų dalykų, – juokiasi, – neabejoju, vaikai ateis valgyti gruzdintų bulvyčių. Jiems jas patieksime paprastai, o tėvai galės skanauti su nduja majonezu ar kremu su trumais.“ 

Vilnius yra išpaikintas, bet čia visada savo vietą randa naujas, įdomus požiūris. Instagrameriai tegu ruošiasi“, – žada L.Čeprackas. 

Jis tikisi savo kieme sutikti žmonių, kuriems svarbi laisvė, bendravimas, spalvotas, pasaulio šalių skonių ir kultūrų prisotintas maistas ir nuostabaus grožio vaizdai. 

Savo kieme Liutauras Čeprackas siūlo pasigaminti žuvies salotas.

Gaivios rūkyto ešerio salotos

Reikės:

  • 300 g rūkyto ešerio filė
  • 2 saldžiarūgščių nuluptų obuolių 
  • 70 g saldžių svogūnų
  • 2 kietai virtų kiaušinių
  • 80 g majonezo
  • 10 g krapų
  • druskos ir pipirų

Kaip gaminti

Ešerio filė suplėšykite dideliais gabalais.

Obuolius ir kiaušinius supjaustykite kubeliais.

Svogūnus ir krapus susmulkinkite.

Viską sumaišykite su majonezu, pagardinkite druska ir pipirais. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth