Monciškėse gurmanišku maistu išgarsėjęs šefas šiemet pasiūlė kai ką naujo: kas paragauja – visi sugrįžta dar ne kartą

Šefo Audriaus Kukštos sugrįžimas į Monciškes pradžiugino ne vieną jo gerbėją.

Šefas A.Kukšta įsitikinęs: reikia nuolat judėti į priekį ir pasiūlyti kai ką naujo.  <br>L.Šaltės nuotr.
Šefas A.Kukšta įsitikinęs: reikia nuolat judėti į priekį ir pasiūlyti kai ką naujo.  <br>L.Šaltės nuotr.
Prieš kelerius metus A.Kukšta poilsiautojams pasiūlė mėsainius – ir nesuklydo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Prieš kelerius metus A.Kukšta poilsiautojams pasiūlė mėsainius – ir nesuklydo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šefas A.Kukšta įsitikinęs: reikia nuolat judėti į priekį ir pasiūlyti kai ką naujo.  <br>L.Šaltės nuotr.
Šefas A.Kukšta įsitikinęs: reikia nuolat judėti į priekį ir pasiūlyti kai ką naujo.  <br>L.Šaltės nuotr.
Šefas A.Kukšta įsitikinęs: reikia nuolat judėti į priekį ir pasiūlyti kai ką naujo.  <br>L.Šaltės nuotr.
Šefas A.Kukšta įsitikinęs: reikia nuolat judėti į priekį ir pasiūlyti kai ką naujo.  <br>L.Šaltės nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
„Streetfoodie“ patiekalai.<br>L.Ramanausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Jul 24, 2021, 5:31 PM, atnaujinta Jul 26, 2021, 8:32 AM

Prieš penkerius metus, kai metęs darbą Vilniaus restorane jis šalia pajūrio dviračių tako pasistatė maisto furgonėlį ir ėmė gaminti mėsainius, šis netrukus tapo poilsiautojų traukos objektu – Yogio vardu išgarsėjusio šefo mėsainiai sparčiai išpopuliarėjo.

Porą vasarų Monciškėse padirbėjusį šefą vėliau įvairūs pasiūlymai nuvedė kitais keliais, tačiau poilsiautojai ir vietiniai gyventojai jo nepamiršo.

„Du sezonai pajūryje paliko pėdsaką. Kai atvydavau pailsėti į Monciškes, negalėdavau ramiai praeiti – sutikti pažįstami ir nepažįstami klausinėdavo, kada grįšiu. Žmonės taip ir nepamiršo tos bandelės su mėsa“, – juokėsi Audrius.

Šią vasarą jis sugrįžo į pajūrį su visiškai nauju maisto furgonu ir kita idėja: dabar jis ruošia meksikietiškos virtuvės patiekalus, kurie, jo teigimu, bus ne mažiau populiarūs nei mėsainiai – tai takai, kesadilijos, načios ir kiti. Jo įsitikinimu, pajūryje tai itin tinkamas maistas.

„Kai prieš penkerius metus pasiūliau mėsainius, dar būdavo žmonių, kurie nežinojo, kas tai yra. Lygiai taip pat ir dabar sulaukiame daugelio poilsiautojų klausimų, kas tie takai. O kai paragauja – visi sugrįžta, ir dar atsiveda draugų“, – pasakojo A.Kukšta.

Jis įsitikinęs: reikia nuolat judėti į priekį ir pasiūlyti kai ką naujo.  

Galimybė paragauti skirtingų skonių

Šefas pastebėjo, kad teksasietiškos ir meksikietiškos virtuvės, vadinamos „tex mex“, patiekalai tarp tautiečių vis labiau populiarėja. Šie patiekalai ypač tinka valgyti lauke, gamtoje, o vieni žinomiausių – takai (taco).

Tai nedideli kukurūzų tešlos paplotėliai su mėsa, žuvimi ar kitu baltyminiu produktu ir įvairiais priedais – daržovėmis, salotomis, padažais.  

Prie pat Ošupio tako įsikūrusiame „Streetfoodie“ pavadintame maisto furgono meniu – takai su vištiena, lašiša, jautiena, čiorizo dešra, krevetėmis. Jie nėra dideli, tad tai puiki galimybė paragauti įvairių skonių.

Veganai, vegetarai ar šiaip nenorintys mėsiško patiekalo gali išbandyti takus su plėšytomis avižomis – produktu, kuris tik visai neseniai pradėjo kelionę į rinką ir jau pelnė gerbėjų simpatijas visame pasaulyje.

Dukrą turintis A.Kukšta pasirūpino ir mažaisiais valgytojais – į meniu įtraukta kesadilija su keturiais sūriais.

Audriaus furgonėlyje savo patiekalą randa ir tie meksikietiškos virtuvės gerbėjai, kurie negali be „Chili con carne“ sriubos ar načios – kukurūzų traškučių užkandžio su sūriu ir įvairiais priedais.

Beje, takai nėra skirti išsinešti, geriausia juos valgyti iškart – tad poilsiautojams siūloma prisėsti čia pat ant sėdmaišių ir pasimėgauti.

Ir produktai, ir įranga – aukščiausios kokybės

„Maisto furgonėlio esmė – keliauti ir vežti maistą valgytojams. Tad kartais, kaip, pavyzdžiui, šį šeštadienį, išvykstame į privačius renginius.

Ateis ruduo – galbūt įsikursime kur nors Vilniuje. O dabar esame ten, kur geriausia būti vasarą – prie jūros“, – pasakojo A.Kukšta.

Šįkart jis Monciškėse dirba nebe vienas – turi komandą. Vadovo pareigomis Audrius dalinasi su kolegomis Linu ir Aleksandru, mat pats dalį laiko skiria Kartenoje veikiančiam Vyšnių dvarui, kurio virtuvei vadovauja jau antrus metus.

Naujasis A.Kukštos maisto furgonėlis aprūpintas tokia įranga, kokios, pasak Audriaus, ne kiekvienas restoranas sau leidžia.

Ne mažiau dėmesio jis, kaip ir anksčiau, skiria produktų kokybei. Mėsą perka iš jo gimtojoje Šilalėje dirbančio mėsininko, galvijus superkančio iš vietos ūkininkų.

Salotas ir įvairias žoleles tiekia vos už kelių kilometrų šiltnamius įsirengę ir ekologiškus produktus auginantys jauni ūkininkai, grįžę iš emigracijos Norvegijoje.

Nors šią vasarą, skirtingai nei prieš penkerius metus, Monciškėse veikia ir steigiasi daugiau restoranų, A.Kukšta konkurencijos nesibaimina ir netgi vertina tai kaip privalumą – skirtingos virtuvės padės pritraukti į šią vietą daugiau poilsiautojų ir valgytojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.