Kiekvieno susitikimo prie kepsninės metu ieškoma naujų receptų, tobulinama maisto ruošimo technika ir džiuginami skonio receptoriai, o tai yra viso sezono kulinarinio nuotykio pradžia. Marinuota mėsa, ryškios daržovės ar net viliojančios jūrų gėrybės šiltuoju metu tampa ne tik maistu, bet ir draugus bei artimuosius suburiančiu skanėstu, šalia jų kuriami prisiminimai ir stiprinami ryšiai.
Taigi grilio sezoną, kai pasitinkame linksmybes lauke, kai kiekvienas valgis kviečia pokalbio prie kepsninės ir teikia susibūrimo džiaugsmą, „Norfos“ prekybininkai skelbia atidarytą. Nuo paprastų klasikinių šašlykų iki išradingų receptų – šiose parduotuvėse kiekvienas ras ką nors sau. Mat ne kiekvienas turi laiko, galimybių ar žinių, kurių reikia namuose iš anksto pasiruošti burnoje tirpstančią sultingą ir skanią mėsą.
Populiariausios – kiauliena ir vištiena. „Metai iš metų siūlydami įvairiausius marinuotos mėsos gaminius pastebime, kad bene labiausiai lietuviai mėgsta kepsninėje ruoštus jau tradicija tapusius šašlykus.
Kita vertus, mūsų tautiečiai taip pat noriai ieško ir naujų patiekalų bei skonių.
Siekdami patenkinti paklausą užtikriname didelę griliui skirtų produktų įvairovę: nuo įvairiausių mėsos pusgaminių iki šviežių ir virtų dešrelių asortimento. Populiariausi išlieka kiaulienos ir vištienos gaminiai“, – sakė bendrovės „Rivona“ vyriausioji technologė Daiva Vaišvilienė.
Pasak specialistės, grilio produktų poreikis kasmet vis didėja – pirkėjai jau pasitiki „Norfos“ parduotuvėse siūlomu asortimentu, iš patirties žino, kad čia visada nusipirks itin šviežių gaminių, todėl vis grįžta.
„Įmonėje turime modernią įrangą, kuria galime pagaminti kur kas didesnius kiekius šašlykų, marinuotų šonkaulių, šviežių dešrelių, virtų dešrelių, skirtų kepti. Visi pusgaminiai mūsų įmonėje gaminami pagal tikslų užsakymą ir iškart pristatomi į „Norfos“ tinklo parduotuves“, – pasakojo D.Vaišvilienė.
Išraiškingam skoniui – natūralūs prieskoniai. Marinuoti šonkauliai, marinuota antis, marinuotas viščiukas, keleto rūšių šašlykai yra gaminami ištisus metus, jų „Norfos“ tinklo parduotuvėse galima įsigyti ir žiemą. Didžiosiose parduotuvėse visus metus galima rasti ir sausai brandintos jautienos. Kiekvieną pavasarį „Rivonos“ meistrai paruošia ir nemažai naujų gaminių.
Pasitikdami kepsninių sezoną „Rivonos“ specialistai ieško ir naujų sprendimų, juolab kad keičiasi ir pirkėjų skonis, įpročiai. Įmonėje verda darbas – specialistai kuria naujas receptūras, ieško kitokių, galbūt dar neišmėgintų prieskonių ar jų mišinių, marinatų, tobulina ir pakuotes.
„Prieskonius mėsai marinuoti naudojame kuo natūralesnius, su jais siekiame išgauti išraiškingą natūralų skonį.
Šių metų mūsų pirkėjui siūlomų naujienų šūkis – „Pažink šalį per skonį“. Tad ir marinuotų mėsos gaminių skoniai bus skirtingi, būdingi tam tikroms šalims. Šių prieskonių mums pasiūlė Prancūzijos prieskonininkai.
Šalių skonių įvairovė atsispindės ir mūsų gaminių naujai sukurtose įdomaus dizaino pakuotėse.
Pakuotės bus vidutinio svorio – nuo 400 gramų iki kilogramo. Prieš naujam gaminiui patenkant į parduotuves net keletą mėnesių vyksta kūrybos, bandymų etapai ir daugkartinės degustacijos“, – sakė technologė.
Skoniai primins skirtingas šalis. Šį sezoną bus pasiūlyta naujienų vištienos mėgėjams. Marinuotų viščiukų sparnelių vidurinių dalių meksikietiškame padaže marinatas atskleidžia tikrą meksikietišką dvasią. Šis marinatas itin patiks aštresnio skonio mėgėjams, nes čia stipriai juntamos aitriosios paprikos, svogūnai, česnakai.
Azijos šalių skonį primins marinuotos viščiukų blauzdelės be sąnario azijietiškame marinate – japoniško stiliaus marinate juntamas subtilus saldumas ir lengvai užslėptas karis.
Visai šeimai tiks iš visų kitų savo skonio savybėmis išsiskiriantis marinuotų viščiukų sparnelių „tulpelių“ „Kuba“ marinatas. Jis nėra aštrus, poskonyje šiek tiek juntamas sūris.
Dėl sodraus skonio įsimena marinuotų viščiukų sparnelių vidurinių dalių „Marokas“ marinatas. Šiame gaminyje atsiskleidžia lengvas saldumas, tačiau juntamas ir subtilus aštrumas. Šių marinuotų sparnelių skoninėse savybėse atsiskleidžia slyvos ir cinamonas.
„Norfa“ turės ką pasiūlyti ir vištienos šašlykų gerbėjams: „Bičiulių“ vištienos šašlyko be kaulo marinatas savo skonio savybėmis išsiskiria iš visų, tinka visai šeimai, yra neaštrus, su juntamu sūrio poskoniu.
„Šeimos“ šašlyko marinatas išskirtinis ne tik išvaizda, bet ir skoniu, turi truputį saldumo ir šiek tiek aštrumo. Čia taip pat subtiliai juntamos slyvos ir cinamonas. Pavadinimas išduoda, kad šis gaminys bus įvertintas visos šeimos.
Vištienos šašlyko su kaulu „Pfefferico“ marinate juntamas paprikų, česnakų ir garstyčių skonis, o marinuoti vištienos kepsneliai „Japonija“ dvelkia šia Rytų šalimi – justi lengvas saldumas ir karis.
Marinuota vištienos filė „Graikija“ dėl pikantiško įvairių žolelių suteikiamo skonio primins šios Viduržemio jūros valstybės dvasią.
Naujienos – kiaulienos mėgėjams. Naujienų „Rivonos“ meistrai šį sezoną siūlo ir kiaulienos mėgėjams. Klasikos gerbėjai „Norfos“ parduotuvėse visada ras marinuoto kiaulienos sprandinės šašlyko „Klasika“. Tai su svogūnais marinuotas gaminys. Sausai marinuotame kiaulienos sprandinės šašlyke „Su žolelėmis“ atsiskleidžia itin sodrus įvairių juodųjų, žaliųjų ir baltųjų pipirų skonis, subtiliai susipynęs su džiovintais svogūnais ir česnakais. Šiame gaminyje justi ir lengvas aštrumas.
Kiaulienos šašlykas majonezo marinate – su majonezu ir kaukazietiškais prieskoniais marinuotas gaminys, o šašlykas „Gero ūpo“ – su actu, žolelėmis ir daržovių dalelėmis, tradicinio tikro skonio.
Riebesnės mėsos mėgėjams visada patiks marinuota kiaulienos šoninė pipirų marinate. Tai naujiena šoninės gerbėjams. Lengvai aštriame gaminyje atsiskleidžia įvairių juodųjų, žaliųjų ir baltųjų pipirų skonis, susiliejantis su džiovintais svogūnais ir česnakais.
Kepti – tik kepamosios dešrelės. Pasak „Rivonos“ technologės D.Vaišvilienės, kiekvienais metais tarp pirkėjų populiarėja kepamosios dešrelės. Būtent šios rūšies dešrelės tinkamos kepti, nes jų sudėtyje nėra nitritinės druskos.
„Nitritams atsidūrus aukštesnėje nei 110 laipsnių temperatūroje, o kepimo metu visada tokia yra, susidaro tam tikri toksiški junginiai nitrozaminai, kurie yra kancerogenai. Todėl ir pavadinime nurodyta „kepamosios“, kad vartotojui būtų aišku, jog jas saugiai galima kepti“, – vartotojus įspėjo technologė.
„Norfos“ tinklo parduotuvėse apsilankę pirkėjai ras net kelių rūšių kepamųjų dešrelių: klasikinio skonio kiaulienos virtų dešrelių „Gero ūpo“, virtų kiaulienos dešrelių „Šefo svajonė“, kurios pasižymi itin išraiškingu skoniu, vištienos dešrelių „Chilli Lime“, žavinčių švelniu aitriųjų paprikų skoniu.
Tik aukščiausios kokybės mėsa. „Lietuviai vis dar laikosi savo skonio tradicijų – populiariausi mūsų marinuotos mėsos gaminiai yra ruošiami iš kiaulienos sprandinės, mentės. Produktus pirkėjams pateikiame patogiose pakuotėse – kibirėliuose, maišeliuose, pakuotėse su apsauginėmis dujomis.
Gaminiai pastarosiose pakuotėse yra ilgesnio galiojimo termino. Atšilus orams šilumos ir saulės pasiilgę žmonės veržiasi į gamtą – jau pastebėjome didesnį šios grupės gaminių pirkimą“, – sakė „Rivonos“ mėsos technologė.
Specialistė pabrėžė, kad kalbos, jog namuose galime pasiruošti kokybiškesnių mėsos gaminių, laužtos iš piršto.
D.Vaišvilienė patikino, kad grilinimo sezoną „Norfos“ pirkėjai gali pasitikti užtikrinti, nes čia gaus tik aukščiausios kokybės produktų – jų gamybai čia naudojama šviežia mėsa, kuri išpjaustoma iš įmonėje paskerstų lietuviškos kilmės kiaulių itin modernioje mėsinėje.