Tik vyrams: kaip trys puodeliai kavos veikia jūsų erekciją

Naujas Teksaso universiteto Sveikatos mokslų centro tyrimas atskleidė, kad vyrai, kurie per dieną gauna kofeino dozę, esančią dviejuose-trijuose puodeliuose kavos, kur kas rečiau skundžiasi erekcijos sutrikimais, rašo „Huffington Post“.

Pasimėgaukite kava – po to galėsite mėgautis kitais malonumais.<br>123rf nuotr.
Pasimėgaukite kava – po to galėsite mėgautis kitais malonumais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2015, 7:00 AM, atnaujinta Nov 25, 2017, 11:39 PM

Tyrimo rezultatai parodė, kad vyrams, gaunantiems 85-170 miligramų kofeino per dieną, rizika patirti erekcijos sutrikimus sumažėjo 42 proc.

Tyrime dalyvavo 3700 vyrų – jie pildė klausimynus apie suvartoto kofeino kiekį per pastarąsias 24 valandas. Paaiškėjo, kad kofeinoas sumažino erekcijos sutrikimų dažnį nutukusiems, antsvorio turintiems ir aukšto kraujospūdžio varginamiems vyrams, tačiau tai nepaveikė sergančiųjų diabetu.

„Bet mūsų tai nenustebino, – sakė tyrimo vadovas Davidas Lopezas, – diabetas yra vienas stipriausių erekcijos sutrikimų rizikos faktorių“.

Erekcijos sutrikimai užklumpa, kai į varpą priteka nepakankamai kraujo. Jų rizika didėja su amžiumi. Sutrikusia erekcija skundžiasi maždaug 40 proc. keturiasdešimtmečių. Tarp septyniasdešimtmečių tokių – 70 proc.

Tyrėjai kelia prielaidą, kad kofeinas atpalaiduoja varpos arteriją, todėl pagerėja kraujo pritekėjimas, ir vyras gali patirti erekciją.

Tyrime buvo vertinamas ir kofeino kiekis, gautas iš energinių arba gazuotų gėrimų, tačiau D.Lopezas pabrėžė, kad šie gėrimai gali nulemti diabetą ar nutukimą.

Kol kas jis negali pateikti jokių rekomendacijų dėl kofeino vartojimo. „Galiu pasakyti tik tiek, kad įrodėme sąsajas tarp kofeino ir efekcijos sutrikimų – ir tai yra geras startas“, – sakė mokslininkas.

Tyrimai bus tęsiami. O jūs eikite pasimėgauti kava – po to galėsite mėgautis kitais malonumais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.