Moteris metus gėrė vandenį su medumi ir citrina. Štai kas įvyko

Ar verta kiekvieną dieną pradėti nuo stiklinės vandens su citrina ir medumi? Ar toks gėrimas išties turi stebuklingo poveikio mūsų sveikatai?

Moteris, visus metus rytais gėrusi vandenį su medumi ir citrina, negali atsidžiaugti pokyčiais.<br>123rf nuotr.
Moteris, visus metus rytais gėrusi vandenį su medumi ir citrina, negali atsidžiaugti pokyčiais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-05 15:47

Australė autorė Crystal Davis nusprendė tai išbandyti pati, tad visus metus kiekvieną rytą gerdavo šilto vandens su medumi ir citrina. Moteris teigia, kad tai pakeitė jos gyvenimą. Kaip?

Žemiau pateikiame jos pačios pasakojimą, publikuotą interneto interneto portale „Bright Side“.

Prieš kelerius metus gerdavau tik tokius gėrimus su medumi ir citrina, kuriuos pasidarydavau iš miltelių – vaistinėse šias priemones siūlo peršalusiems.

Natūralu, kad tokie gėrimai, užplikyti iš mažyčių pakelių, nelabai man padėdavo. Taigi, pradėjusi šį eksperimentą, buvau nusiteikusi skeptiškai.

Bet, pasirodo, šiltas vanduo su tikromis citrinų sultimis ir natūraliu medumi veikia visai kitaip. Nutariau įsitikinti, ar tai išties toks stebuklingas gėrimas, kaip visi apie jį kalba. Todėl priėmiau 12 mėnesių iššūkį.

Turiu pasakyti, kad šio gėrimo galia patikėjau, ir štai kodėl.

Visus metus nebuvau peršalusi ir manęs nekankino jokie skrandžio skausmai.

Tikrai. Nors kelis kartus buvau pajutusi ankstyvus ligos simptomus (dažnai čiaudėdavau, jausdavausi pavargusi, keistai gurgdavo pilvas), liga nesustiprėdavo.

Žinoma, pasitaikydavo dienų, kai jaučiausi pavargusi, kelis kartus skaudėjo galvą, tačiau nebuvo nieko, kuo tikrai galėčiau skųstis.

Vos pradėjus gyventi įprastu režimu, visa tai pasibaigdavo ir dabar galiu visiškai prisiekti, kad išsiugdžiau įprotį medų su citrina imti visur su savimi, net nakvodama viešbučiuose ar pas draugus.

Gėrimas mane tikrai nustebino. Visą gyvenimą aš kentėjau dėl pasikartojančio gerklės uždegimo. Kadangi mano šeima didelė, joje daug mažamečių, visada kas nors aplink nešiodavo virusus.

Su džiaugsmu pareiškiu, kad pati virusų nebepasigaunu net tada, kai jie išguldo visą likusią šeimą.

Man nebereikia kavos ir tapau „vieversiu“.

Energijos antplūdis, kurį man suteikia citrina su medumi rytais, tapo tai, kam jaučiu nuolatinį poreikį. Ir manęs nekamuoja galvos skausmai ar baimė dėl kofeino poveikio sumažėjimo.

Aš taip pat ilgiau jaučiuosi energingesnė ir rytais esu labiau linkusi šypsotis.

Anksčiau atmerkti antrą akį rytais man užtrukdavo valandą.

Be to, dabar aš į žmones nebežiūriu piktai, kaip kokia urvinė moteris. Dabar aš erzinu mane mylinčius žmones kitokiais, nuostabiais būdais, pavyzdžiui, rytais virtuvėje uždavinėju jiems sudėtingus filosofinius klausimus.

Aplink esantys žmonės tampa vis sveikesni, o tai – didžiausia dovana.

Tai užtruko ilgiausiai: įtikinti savo šeimą, kad medus su citrina gali padėti apsaugoti juos nuo ligų.

Bet man pavaidinus slaugę ir pagaminus stebuklingą gėrimą tada, kai namiškiai jausdavosi beviltiškiausiai, pagaliau ir jie pradėjo matyti jo naudą.

Jie nustebdavo: „Oho! Tai man iškart padėjo!“ Jausdavausi pamaloninta.

Tai mane skatina nesiliauti šio gėrimo ruošti kiekvieną rytą, kad netektų kęsti pažeminimo, kai kartais susirgus negali atsitraukti nuo tualeto ar praleisti bent valandos be dėžės popierinių nosinių.

Toks puikus jausmas žinoti, kad galiu padėti mylimiems pasijusti geriau vartojant kažką tokio paprasto ir lengvai prieinamo.

Mano receptas

Aš paprastai naudoju pusės citrinos sultis ir kupiną arbatinį šaukštelį ekologiško, neapdoroto medaus. Jo įdedu į įprasto dydžio šviežiai išvirto ir truputį atvėsusio (bet pakankamai šilto, kad ištirptų medus) vandens puodelį. Tada dar įpilu truputį šalto vandens, kad galėčiau tai gerti iškart.

Tačiau proporcijos priklauso nuo citrinų ir medaus. Vienos citrinos būna sultingesnės ir rūgštesnės už kitas. Medaus saldumas taip pat skiriasi, tad svarbu eksperimentuoti!

Taip pat iš pradžių pusė citrinos gali suteikti per daug intensyvų skonį, pavyzdžiui, mano šeimos nariai geria vandenį su sultimis iš ketvirčio citrinos.

Kodėl tai veikia?

Yra daugiau nei devynios pagrindinės priežastys gerti šiltą vandenį su citrina ir medumi rytais. Bet mano mėgstamiausios yra šios trys:

1. Tai apsaugos jus nuo infekcijų.

Kadangi šis mišinys, jeigu dieną pradėsite rytą būtent juo, stimuliuoja virškinimo sistemą, taip pat sudrėkina tiesiąją žarną ir kitus vidaus organus.

Vanduo su citrina ir medumi apsaugo ir nuo galimo viduriavimo. Jis taip pat veikia kaip diuretikas, išvalantis šlapimo takus ir apsaugantis nuo jų infekcijų.

2. Tai pagerina virškinimą.

Visos gėrimo sudedamosios dalys pagerina virškinimą.

Citrinos kepenims padeda gaminti daugiau tulžies skysčio, taip maistas lengviau virškinamas.

Medus veikia antibakteriškai ir apsaugo nuo bet kokių galimų infekcijų. Jis taip pat padeda gamintis gleivėms, kurios išvalo toksinus. Dėl tos pačios priežasties jis padeda išlaikyti sveiką kūno svorį.

3. Tai padeda švytėti sveikata ir grožiu.

Citrina odai yra labai naudinga. Ji taip pat padeda išvalyti kraują ir padeda formuotis naujoms kraujo ląstelėms.

Vanduo ir medus sukuria atkuriamąjį, taip pat, antibakterinį poveikį ir padidina kolageno kiekį odoje.

Tai štai, mano išvados dėl tokio gėrimo yra stebėtinai teigiamos, ir aš labai nuoširdžiai jums rekomenduoju tai išbandyti.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų balandžio 27 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.