Laurų lapai – ne tik sriubai gardinti. Apie šias jų savybes net neįtarėte

Laurų lapai yra nuostabus prieskonis, kurį galima rasti kone kiekvienoje virtuvėje. Sriuboms ar troškiniams jie suteikia nuostabų skonį, todėl yra taip mėgstami virėjų.

 Laurų lapai padeda ir numesti svorio, ir atsipalaiduoti.<br> 123rf.com nuotr. 
 Laurų lapai padeda ir numesti svorio, ir atsipalaiduoti.<br> 123rf.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-24 09:01, atnaujinta 2017-11-24 17:44

Laurų lapai teigiamai veikia virškinimą, padeda sumažinti blogojo cholesterolio, cukraus kiekį kraujyje, kartu ir riziką susirgti 2 tipo cukriniu diabetu ir net, kaip teigiama, slopina apetitą bei padeda sulieknėti.

Norintiems sulieknėti

Jeigu norite sumažinti svorį, pasidarykite tokios arbatos: į arbatinį įmeskite kelis laurų lapelius ir šiek tiek cinamono. Užpilkite tai karštu vandeniu ir palikite pastovėti 5 minutes. Šio gėrimo rekomenduojama kasdien tuščiu skrandžiu išgerti po 1 puodelį. Po 20 dienų vartojimo reikėtų padaryti 10 dienų pertrauką.

Įspėjimas – šio gėrimo nereikėtų vartoti sergantiems virškinamojo trakto ligomis.

Gelbsti plaukus

Laurų lapai neretai tampa kosmetikos priemonių – kremų, losjonų, kvepalų, muilų ar valiklių – sudedamąja dalimi.

Jie laikomi veiksminga priemone nuo pleiskanų ir plaukų slinkimo. Jeigu norite apsisaugoti nuo šių bėdų, pavirkite keletą laurų lapų vandenyje, palaukite, kol atvės ir, ištrinkę galvą šampūnu, skalaukite šiuo skysčius plaukus.

Jeigu jūsų skalpas jautrus ir niežti galvos odą, galite pasidaryti kaukę: sumaišykite kelis smulkintus laurų lapus su kokosų aliejumi. Ištepę šiuo mišiniu galvos odą, palaikykite bent pusvalandį, o vėliau nuskalaukite drungnu vandeniu.

Gydomosios savybės

Laurų lapai nepamainomi ir medicinoje. Tradiciškai jie laikomi raminančiais, skausmą, traukulius ar uždegimus malšinančiais vaistais. Jie dažnai vartojami nemigai, chroniškam stresui ir nuotaikų kaitai gydyti, rašoma interneto svetainėje „The Organic Book“.

Šie lapai pasižymi priešbakterinėmis ir priešgrybelinėmis savybėmis, padeda sumažinti tiek kraujospūdį, tiek ir širdies ritmą, apsaugoti nuo inkstų akmenų susidarymo.

Keli tyrimai parodė, kad laurų lapai dėl juose esančių fitocheminių elementų ir katechino gali padėti naikinti vėžio ląsteles.

Uždekite laurų lapus ir palikite 10 min.

Jeigu jaučiate stresą ar esate blogos nuotaikos, tiesiog uždekite vieną ar du lauro lapus ir palikite 10 minučių pasmilkti kambaryje. Tik nepamirškite tuo metu, kol smilksta lapai, uždaryti langų, kad vėjo gūsis jų nenupūstų ir nepalikite greta ko nors degaus.

Laurų lapų dūmų kvapas atpalaiduos jūsų mintis ir galėsite lengviau susitelkti ties užduotimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.