Šiuo ritualu dieną pradeda tibetiečiai. Pabandykite – patiks ir jums

Manote, kad prabudus yra labai naudinga išgerti stiklinę šalto vandens? Vanduo ryte gali būti ir naudingas, ir nelabai – o tai, pasirodo, lemia jo temperatūra. Bent jau tuo tiki Tibeto medicinos atstovai. 

Kaip teigia tūkstantmetė rytiečių patirtis, amžinos jaunystės paslaptimi laikomas šiltas vanduo.<br> 123rf.com nuotr.
Kaip teigia tūkstantmetė rytiečių patirtis, amžinos jaunystės paslaptimi laikomas šiltas vanduo.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-15 06:15, atnaujinta 2018-05-15 09:22

Kad reikia gerti pakankamai vandens, sutinka ir oficialioji, ir alternatyvioji medicina. „Tak prosto!“ ištyrė tradicinės ir netradicinės medicinos, Ajurvedos ir Rytų Tibeto mokymus ir patarimus. Bendra išvada viena: švarus vanduo yra vienintelis gyvenimo ir ilgaamžiškumo šaltinis, tad jį būtina gerti.

Tačiau, kaip teigia tūkstantmetė rytiečių patirtis, amžinos jaunystės paslaptimi laikomas šiltas vanduo. Ne verdantis, o maždaug 40-45 laipsnių. Tuo pat metu blogiausias dalykas, kurį žmogus gali padaryti savo kūnui, – tai vos tik prabudus gerti šaltą vandenį ar ledukais atvėsintus gėrimus.

Tibeto medicinos atstovai yra tikri, kad iš pat ryto, kai skrandis dar tuščias, išgerta stiklinė šilto vandens gyvenimą prailgina 10 metų. Teigiama, kad taip savo dieną pradeda vienuoliai, sveikos gyvensenos žinovai, paprasti tibetiečiai ir iš jų to paties išmokę kinai.

Kinijoje vaikai nuo mažens pratinami prieš valgį gerti iš anksto pašildytą vandenį. 

Kaip moko Ajurveda, atsibudus išgerta stiklinė šilto vandens padės atsikratyti migrenos, padidėjusio kraujospūdžio, anemijos, nutukimo, artrito ir kitų ligų.

Tibeto medicinos atstovai teigia, kad šaltas vanduo ne pabudina organizmą, o sukelia šoką – organizmas priverstas pats pašildyti vandenį, kad jis pasiektų vidinę kūno temperatūrą.

Kitaip tariant, tai sukelia virškinimo organų spazmus, o kad būtų apsaugotos skrandžio ir stemplės sienelės, išskiriama daugiau gleivių. Dėl to vėliau sulėtėja virškinimas. Kartu su skrandžio spazmais išsivysto tulžies pūslės spazmai. 

Keldamas vandens temperatūrą oganizmas eikvoja energiją. Ir tai nėra geriausias būdas kalorijoms sudeginti, netgi priešingai - vienas iš blogiausių.

Tuo tarpu iš pat ryto išgerta siklinė šilto vandens atpalaiduoja virškinamojo trakto organus, normalizuoja rūgščių ir šarmų balansą, medžiagų apykaitą, valo kraują ir skatina detoksikacijos procesus.

Pagerėja tulžies nutekėjimas, organizmas palaipsniui atsibunda, virškinimo sistema pradeda dirbti labai švelniai, nepatirdama šoko.

Teigiama, kad tokio rytinio ritualo rezultatas – švari oda be riebalinio blizgesio ir spuogų, palengva tirpstantys kilogramai, normaliu tapęs kraujospūdis. 

Svarbu žinoti, kad pašildytą vandenį reikia gerti lėtai, nedideliais gurkšneliais. Po to neskubėkite pusryčiauti – palaukite bent 20 minučių. 

Ir pamatykite džiuginančius rezultatus. Pabandykite tai padaryti jau rytoj – būsite maloniai nustebinti!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?