Produktai, kuriuos suvalgę uodus trauksite lyg magnetas

Kodėl uodai vienus žmones kandžioja, o kiti gali valandų valandas sėdėti vakare miško tankmėje ir namo grįžti be mažiausio įkandimo? 

Uodus pritraukia šiluma, kvapas, prakaitas, spalvos. Tačiau ne mažiau svarbu ir tai, ką jūs valgote. <br> 123rf.com nuotr.
Uodus pritraukia šiluma, kvapas, prakaitas, spalvos. Tačiau ne mažiau svarbu ir tai, ką jūs valgote. <br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2018, 6:43 PM, atnaujinta Jun 22, 2018, 6:48 PM

Yra gausybė priežasčių ir teorijų – uodus pritraukia šiluma, kvapas, prakaitas, spalvos. Tačiau ne mažiau svarbu ir tai, ką jūs valgote. 

Gal ir nustebsite, bet jeigu esate iš tų, kurie mėgsta bananus, uodams esate kur kas patrauklesnis už svogūnų ir česnakų mėgėjus. 

Tad ko verčiau nevalgyti, jeigu vakarojate gamtoje? Atsakymą pateikė „The Daily Meal“.

1. Saldumynai. Jeigu į gamtą patraukėte nešini ledais ir pyragais, uodų neišvengsite. Kad ir kokie skanūs būtų saldumynai mums, uodai taip pat smaližiai – labiausiai jiems patinka cukraus kvapas. Jis tarsi magnetas pritraukia kraujasiurbius.

2. Aštraus kvapo sūris. Jo suvalgę prišauksite visą uodų puotą. Aštrus, pelėsiais atsiduodantis kvapas uodams – tikra vilionė.

3. Marinuotos daržovės. Traškūs marinuoti agurkėliai, kopūstai, aštrus kečupas – kad ir kaip tai būtų skanu valgyti gamtoje, dėl šių produktų, turinčių pieno rūgšties, uodams jūs tapsite saldžiu desertu.

4. Pieno produktai. Jeigu nenorite būti sukandžioti, ledus, jogurtą ar kefyrą verčiau palikite namuose.

5. Alus. Net ir viena skardinė pavers jus uodų taikiniu. Nėra tiksliai žinoma, kodėl tai pritraukia uodus, tačiau manoma, kad juos pritraukia šiluma. Išgėrus alaus padidėja etanolio kiekis kraujyje, kartu šiek tiek pakyla kūno temperatūra. O gal uodams tiesiog patinka alaus kvapas?

6. Alkoholis. Kaip ir išgėrus alaus, padidėja kūno temperatūra, pagal kurią uodai mus suranda. Kuo šiltesnis kraujas, tuo daugiau kraujasiurbių sulekia. Ir net nesvarbu, kad jūsų gėrimas buvo gerai atšaldytas.

7. Riebūs produktai, didinantys cholesterolio kiekį kraujyje. Cholesterolio kiekį mažinti reikėtų ne tik dėl širdies kraujagyslių ligų grėsmės, bet ir dėl to, kad tai padidina jūsų patrauklumą uodams. Valgykite daugiau vaisių ir daržovių. Jeigu taip maitintis nepatinka, galvokite apie tai, kad vienu šūviu nušausite du kiškius.

8. Produktai, kuriuose daug kalio. Suvalgę daug kalio turinčio maisto – bananų, bulvių, slyvų, razinų, špinatų, avokadų – uodams taip pat tampate patrauklesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.