Tačiau natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė nepritartų nei tiems, kurie geria kavą, kai skrandis dar tuščias, nei tiems, kurie kava užsigeria pusryčius.
Kavos gėrimas, kai skrandis tuščias, kai kuriems žmonėms gali paskatinti refliuksą – tai nemaloni būklė, kai skrandžio turinys pakyla į stemplę.
„Geriausia gerti kavą praėjus maždaug 30 minučių po valgio“, – patarė portale lrytas.tv ir feisbuko paskyroje lrytas.lt tiesioginėje konferencijoje dalyvavusi natūropatinės mitybos specialistė T.Šliažaitė.
Kava, jos teigimu, trukdo įsisavinti tam tikras mineralines medžiagas - geležį, cinką, magnį. Tad norint iš pusryčių gauti daugiau naudos vertėtų kavą palikti vėlesniam laikui.
Kalbėdama apie tai, kada gerti vandenį – prieš valgį ar po jo specialistė patarė gerti jį apie 30 minučių prieš valgį ir praėjus 45-60 min. po valgio, ypač jeigu valgėte mėsos: „Reikia leisti virškinimo fermentams suvirškinti mėsą, nepraskiesti jų vandeniu“.
Kodėl tuomet kavą galima gerti praėjus tik 30 minučių po valgio? Pasak specialistės, kava padeda virškinti, todėl ją galima gerti anksčiau nei vandenį.
Portale lrytas.tv ir feisbuko paskyroje lrytas.lt tiesioginėje konferencijoje T.Šliažaitė pateikė daug įdomių faktų apię mitybą, papasakojo, kiek ir kokios mėsos reikėtų valgyti, kokias klaidas daro žmonės, atsisakantys mėsos ir kuo skiriasi jos vartojimo įpročiai Lietuvoje ir užsienyje.
Londone natūropatinės medicinos koledžą baigusi lietuvė dabar dirba dviejose Londono klinikose.
Visą interviu su T.Šliažaite žiūrėkite vaizdo siužete.