Gydytojas paaiškino, kodėl įprastą druską vertėtų keisti natūralia Himalajų

Druską galima rasti beveik ant kiekvieno šeimos stalo, tačiau neseniai jos naudojimas buvo susietas su širdies ligomis ir hipertenzija. Tad skirtumas tarp natūralios neperdirbtos ir rinkoje parduodamos druskos yra nemenkas.

 Rožinė Himalajų druska gerina širdies sveikatą ir reguliuoja miego procesą.<br> 123rf.com nuotr.
 Rožinė Himalajų druska gerina širdies sveikatą ir reguliuoja miego procesą.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2018, 11:10 AM

„Healthy Food House“ rašoma, kad būtent pastaroji druska yra labai apdorota, joje apstu natrio chlorido, kurio cheminė formulė NaCl. Tokia druska po apdorojimo įgauna šią nenatūralią cheminę formą, kuri aptinkama daugelyje konservuotų maisto produktų.

1985 m. „The New England Journal of Medicine“ žurnalas paskelbė straipsnį „Paleolitinė mityba“, kuriame rašoma, jog mūsų senovės protėvių organizmai per dieną įsisavindavo 11 tūkst. mg kalio ir 700 mg natrio.

Tačiau tai nė trupučio neprimena mūsų mitybos įpročių. Kita vertus, specialistai teigia, kad mityba, kurioje yra mažai natrio, gali taip pat turėti pasekmių sveikatai.

Rožinė Himalajų druska yra natūrali. Ja rekomenduoja pakeisti įprastai naudojamą, parduotuvių lentynose randamą druską. Gydytojas Josephas Mercola paaiškino, kuo šis produktas skiriasi nuo kitų:

 – Tai aukščiausia natūralios druskos rūšis;

 – Žiūrint per elektroninį mikroskopą galima pamatyti, kad ji turi puikią kristalinę struktūrą;

 – Ji iškasama bei plaunama rankomis;

 – Kristalinė druska yra apsaugota nuo elektromagnetinių laukų;

 – Ši druska gaunama iš tyrų plotų, kur nėra aplinkos teršalų;

 – Himalajų druskai nėra riboto galiojimo laiko ir nereikia silikoninių pakuočių, kad būtų išvengta sulipimo į gumulėlius.

Himalajų druskoje yra daugiau nei 80 mineralinių medžiagų ir mikroelementų, natrio kiekis mažesnis, bet kalio – didesnis, lyginant su jūros druska.

„Visos kristalinės druskos turimos mineralinės medžiagos ir mikroelementai yra koloidinio pavidalo, tai reiškia, kad yra labiau absorbuojamos formos.

Druska iš Himalajų neapsunkina kūno, kaip kitos druskos. Organizmui labai sunku įsisavinti kristalinės druskos perteklių, nes yra galingas ir veiksmingas grįžtamasis ryšys, reguliuojantis šį procesą.

Ši druska skatina sveiką pusiausvyrą ir neprisideda prie aukšto kraujo spaudimo. Kai kalbama apie natūralios druskos galią, niekas negali prilygti Himalajų druskai“, – pabrėžė gydytojas.

Tai švarus, neperdirbtas druskos tipas, neturintis cheminių medžiagų bei suteikiantis daugybę naudos sveikatai. Rožinė Himalajų druska gerina širdies sveikatą, reguliuoja miego procesą, palaiko lytinį potraukį bei padeda sveikatai kitais įvairiais būdais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.