Jelena Tulčina išdavė, ką daryti, jeigu persivalgėte

„Aš dažnai būnu nepopuliari. Tikriausiai turėčiau sakyti, kad geriausiai tų šventinių patiekalų nepadauginti. Tačiau ar manęs kas nors klausys? Visi valgys viską, ką mato ant stalo, o paskui skųsis, kaip jiems bloga. 

J. Tulčina sako, kad jei visgi nutarėte pasiduoti šventinio stalo gardumynams, nuodėmes prie stalo darykite atsakingai<br>Laidos stop kadras.
J. Tulčina sako, kad jei visgi nutarėte pasiduoti šventinio stalo gardumynams, nuodėmes prie stalo darykite atsakingai<br>Laidos stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2018, 1:08 PM

Tai jeigu jau prisivalgėt – vemkit. Susikiškit du pirštus į burną ir eikit viską išvemti velniop. Pagalvokit, kas geriau, kai jums bloga, jūs gulit ir laukiat, kol visas tas maistas apkeliaus visą žarnyną, ar jį pašalinti greičiau, kad jis nebekenktų?“ - griežto tono laidoje „Ant bangos“ negailės J. Tulčina.

Pasak mitybos ekspertės, blogiausias dalykas švenčių metu – alkoholis, jo reiktų apskritai vengti: „Alkoholis visų pirma pažeidžia vieną svarbiausių mūsų organų – smegenis. Mes apsvaigstam, jaučiamės atsipalaidavę, tačiau organizme vyksta kova su nuodais. O dar pridėkime gausybę tarpusavyje nederančių patiekalų. Na, čia žodžiais sunku nupasakoti, kas vyksta.“

J. Tulčina sako, kad jei visgi nutarėte pasiduoti šventinio stalo gardumynams, nuodėmes prie stalo darykite atsakingai: „Na, bent jau ragaukite visko po vieną šaukštą. Jei valgėte šventinę antį, palūkėkite ir tik tada valgykit desertą. 

Dar labai svarbu valgyti kuo įmanoma lėčiau. Taip ir suvalgysit mažiau ir skrandis nebus taip stipriai apkrautas.“

Griežti ir aštrūs Jelenos Tulčinos patarimai sėdantiems prie šventinio stalo – ketvirtadienį, laidoje „Ant bangos“ 21:00 val., per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.