Lengvi gėrimai, kurie padės nuraminti skrandį ir sutramdyti apetitą

Po švenčių ištampytas skrandis prašo maisto? Jokia dieta netaps sunkia, slegiančia našta, jei laikysitės vienos mažos gudrybės: gerkite kada panorėję! Tačiau ne bet ką.

Saldžiarūgštis šviežių obuolių ir razinų nuoviras padeda ne tik suvaldyti apetitą, bet ir kontroliuoti skrandžio rūgštingumą.<br> 123rf nuotr.
Saldžiarūgštis šviežių obuolių ir razinų nuoviras padeda ne tik suvaldyti apetitą, bet ir kontroliuoti skrandžio rūgštingumą.<br> 123rf nuotr.
Vanduo su medumi ir citrina – puikus gėrimas, padedantis nuslopinti nepageidautinus troškimus.<br>123rf nuotr.
Vanduo su medumi ir citrina – puikus gėrimas, padedantis nuslopinti nepageidautinus troškimus.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-01-02 16:32

Apetitą kartais sunku kontroliuoti ne tik dėl per šventes ištampyto skrandžio, bet ir sutrikusių organizmo hormoninių procesų, medžiagų apykaitos ypatybių, nuolatinių stresų ar kitų aplinkybių.

Galima gerti tabletes, kurios mažina nuolatinį norą ko nors užkąsti, o galima išmėginti paprastą, bet puikiai veikiančią priemonę – skysčius.

Siūlome keletą variantų, kurie padės nuslopinti alkį nieko nesuvalgius.

1. Obuolių ir razinų nuoviras

Saldžiarūgštis šviežių obuolių, cinamono ir razinų nuoviras padeda ne tik suvaldyti apetitą, bet ir kontroliuoti skrandžio rūgštingumą. Dėl išskirtinės sudėties jį naudinga gerti vaikams, žindančioms moterims, o trokštantiems sulieknėti – tikras atradimas!

Sauja razinų, 1 obuolys, cinamono lazdelė, 1 litras vadens – štai viskas, ko reikia šiam naudingam gėrimui pasigaminti. Išvirkite, ataušinkite ir gerkite. 

2. Džiovintų vaisių kompotas

Džiovinti vaisiai pristotina kraują kaliu ir magniu. Be cukraus išvirtas džiovintų vaisių kompotas nėra itin kaloringas, bet pakankamai maistingas. Puodelis tokio kompoto – puiki priemonė netikėtai užplūdus alkio jausmui.

3. Vanduo su citrina ir medumi

Kartais apetito nėra, bet taip norisi suvalgyti ką nors saldaus! Vanduo su medumi ir citrina – puikus gėrimas, padedantis nuslopinti  nepageidautinus troškimus.

Galima į šį gėrimą įberti cinamono, kuris pagreitina medžiagų apykaitą, kardamono, žiupsnelį muskato riešuto. Šis gėrimas maloniai kvepia, atrodo skaniai ir suteikia galimybę laikytis pasirinkto mitybos plano.

4. Kompotas be cukraus

Tiks bet kokios šviežios ar šaldytos uogos ar vaisiai: obuoliai, abrikosai, vyšnios, mėlynės ar kitos uogos bei vaisiai. Galima virti kompotą iš įvairių vaisių ir uogų, galima – iš vieno ingrediento. Svarbu – šiame kompote, tiksliau, nuovire, neturi būti cukraus.

Kompotas padės numalšinti apetitą, praturtins organizmą vitaminais, pašalins iš organizmo šlakus.

5. Kefyras

Užuot ką nors sukramsnoję, išgerkite lieso kefyro ar pasukų. Rūgštus, mažai riebus pieno produktas padės be jokių pertrūkių laikytis dietos, taip pat išvalys organizmą. Į kefyrą galima įmesti prieskonių – cinamono ar džiovintų žolelių.

6. Arbatos

Galima gerti ir įvairių gydomųjų žolelių arbatas. Ramunėlių, mėtos arbatos – puikūs gėrimai, nuslopinantys nedidelį alkio jausmą.

Taip pat puiki išeitis paprasta juodoji arbata. Jeigu ji nebedžiugina ir į puodelį žvelgiate alkanomis akimis, į gėrimą reikia įpilti truputį neriebaus pieno, įberti žiupsnelį vanilės. Maistingo gėrimo iliuzija padės nuslopinti norą valgyti.

Parengė Ona Kacėnaitė 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.