Mitybos specialistė patarė, kaip valgyti česnakus: apie tai žino ne visi

Dažnas net nesusimąsto, kaip maistas gali prisidėti prie geresnės sveikatos, apsaugoti nuo ligų ar padėti kuo greičiau pasveikti. Susirgę bėgame pas gydytojus ir prisiperkame krūvą vaistų, tačiau yra ir kitas būdas, kuris gali padėti kiekvienam iš mūsų.

Nuo peršalimo daugelis ginasi valgydami česnakus. Tačiau norint, kad česnakai išties padėtų, būtina juos tinkamai vartoti.<br> 123rf nuotr.
Nuo peršalimo daugelis ginasi valgydami česnakus. Tačiau norint, kad česnakai išties padėtų, būtina juos tinkamai vartoti.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2019, 8:54 AM, atnaujinta Mar 4, 2019, 8:55 AM

lrytas.tv transliacijos metu natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė patarė, kaip mitybos įpročiai gali padėti stiprinti imunitetą, išvengti ligų ir net padėti sveikti sergant. Ją kalbino Goda Prapuolenytė.

Nuo peršalimo daugelis ginasi valgydami česnakus. Tačiau norint, kad česnakai išties padėtų, būtina juos tinkamai vartoti.

„Pirmiausia – česnakus reikia valgyti šviežius. Kyla daug diskusijų, kaip juos valgyti. Geriausia – supjaustyti ar sutraiškyti ir valgyti po kokios minutės. 

Ne taip seniai sklido gandai, neva reikia palaukti 20 minučių, per kurias išsiskiria alicinas – veiklioji medžiaga“, – sako T.Šliažaitė.

Pasak jos, česnakus galima valgyti net ir iškart – ir šiuo atveju gausime pakankamai alicino. 

Tiems, kurie tikina negalintys valgyti česnakų dėl to, kad jie dirgina skrandį, ji turi patarimą: ant duonos užtepti nemažą sluoksnį sviesto. Sviestas naudingas ne tik tuo, kad su juo skrandis geriau priims česnakus – sviestas yra vitamino K2 šaltinis, kuris labai svarbus imuninei sistemai.

Šaltuoju sezonu specialistė ragina vartoti daugiau ciberžolių, imbiero, dėti jų į įvairius patiekalus, ruošti arbatas.

T.Šliažaitė patarė, kaip paruošti rytinį gėrimą su citrina, kurį taip mėgsta daugelis lietuvių: užpilti citrinų sultis karštu, bet ne verdančiu vandeniu ir įtarkuoti imbiero.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.