Vilnietis per 4 savaites numetė 6 kg: net neprireikė valios pastangų

Vilniečiui matematikos studentui (24 m.) Adomui draugė papasakojo apie vyresnio amžiaus vyrą, kuris, valgydamas vieną kartą per dieną, labai gerai jaučiasi ir nesiskundžia sveikata.

Vilniečiui studentui Adomui draugė papasakojo apie vyresnio amžiaus vyrą, kuris, valgydamas vieną kartą per dieną, labai gerai jaučiasi ir nesiskundžia sveikata.<br> 123rf nuotr.
Vilniečiui studentui Adomui draugė papasakojo apie vyresnio amžiaus vyrą, kuris, valgydamas vieną kartą per dieną, labai gerai jaučiasi ir nesiskundžia sveikata.<br> 123rf nuotr.
Vaikinas stengiasi, kad maistas būtų kuo įvairesnis kasdien, idant gautų pakankamai maisto medžiagų. <br> 123rf nuotr.
Vaikinas stengiasi, kad maistas būtų kuo įvairesnis kasdien, idant gautų pakankamai maisto medžiagų. <br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 16, 2019, 6:36 AM, atnaujinta Feb 25, 2020, 7:34 AM

„Tai mane įkvėpė. Šios istorijos negalėjau pamiršti. Norėjau įsitikinti, ar tikrai tokia dieta gali atnešti tokių puikių rezultataų. Pradėjęs domėtis šiuo mitybos būdu internete atradau, kad ši dieta vadinasi OMAD (angl. one meal a day diet)“, – teigė pašnekovas.

OMAD – mitybos režimas, kurio laikantis, anot Adomo, reikia pasirinkti vieną valandą per visą parą ir paskirti ją valgymui, o likusias 23 valandas nevalgyti nieko, tik gerti vandenį. Kiekvieną dieną reikia valgyti tuo pačiu metu. Jei keliamasi 7, o einama miegoti 10, valgyti reikėtų tarp antros ir ketvirtos valandos. 

Šios dietos studentas laikosi šeštą savaitę ir teigia, kad dėl jos ne tik tirpsta kilogramai – vaikinas visai nebegeria alkoholio, metė rūkyti.

„Kai „užšoki“ ant tos bangos, gerai jautiesi, pamatai tokį greitą progresą – nebenori vartoti alkoholio, rūkyti, kad rezultatai būtų dar geresni. Kai gerai jautiesi, nori aktyviau leisti laiką, eiti į lauką“, – tvirtino Adomas.

Šią dietą vaikinas pirmiausia pasirinko, nes norėjo numesti svorio. Kitas jį patraukęs šios mitybos privalumas – patogumas – maistą reikia ruošti tik vieną kartą per dieną. 

„Mane sužavėjo, kad galima valgyti bet ką, nes sunku valgant vieną kartą paroje viršyti dienos kalorijų normą, nors reikėtų atsižvelgti į patiekalo maistinę vertę“, – sakė jis.

Šios dietos Adomas laikosi gana trumpą laiką, bet jau pradėjo pastebėti jos privalumus.

„Per keturias savaites numečiau 6 kg, nebūna didelių nuotaikos svyravimų, ji išlieka stabili. Pagerėjo odos būklė, veidas tapo švelnesnis. Pagerėjo smegenų veikla, atsirado daugiau jėgų mokytis, pagerėjo koncentracija“, – vardijo studentas.

Adomo patiekale visada būna daržovių, o kiti komponentai keičiasi: vištiena, jautiena, kiauliena ir skirtingos kruopos.

„Svarbu, kad patiekale būtų pakankamai vitaminų. Kai nebevalgau, geriu daug vandens. Visada stengiuosi rinktis sveikus patiekalus, bet kartais suvalgau kebabą ar mėsainį. Svarbu suvartoti reikiamą kiekį kalorijų“, – paaiškino pašnekovas.

Vaikinas stengiasi, kad maistas būtų kuo įvairesnis, ir jis gautų pakankamai maisto medžiagų. Jis visada apsiskaičiuoja, kiek maisto medžiagų jo organizmui reikia.

„Mano tikslas – suvartoti apie 1700 kcal per dieną, kad kristų svoris, nors išties man reikėtų apie 2000 kcal. Jei suvartočiau 1200 kcal – baigtųsi liūdnai“, – juokėsi jis.

Studentas teigia, kad norint laikytis šios dietos net valios nereikia, pabandžius viskas vyksta natūraliai. 

„Pirmas dienas jaučiamas alkis, gali burnoje kauptis seilės, bet po kelių dienų tai baigiasi. Organizmas greitai pripranta prie šios dietos, ir valgyti net nesinori“, – patikino Adomas.

Paklaustas, ar nemano, jog ši dieta žalinga organizmui, vaikinas tvirtai atsakė, kad ne. Jis teigė besijaučiantis labai gerai, visada turintis daug jėgų. Studentas sportuoja, bet nepersistengia. Psichologiškai ir fiziškai jaučiasi puikiai. 

„Manau, kad laikysiuosi šios dietos visą gyvenimą dėl daugybės privalumų, kuriuos suteikia šis mitybos būdas“, – teigė studentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.