5 patarimai saugantiems figūrą: kaip ir kada geriausia pirkti maistą

Laikas, kada perkate maisto produktus, gali arba padėti, arba sutrukdyti mesti svorį.

 Skaitykite etiketes ir rinkitės tai, kas netrukdys siekti tikslų sulieknėti.<br> 123rf nuotr.
 Skaitykite etiketes ir rinkitės tai, kas netrukdys siekti tikslų sulieknėti.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2019, 10:13 AM

Apsipirkimas prekybos centre gali būti malonus arba košmariškas, nelygu, kuriuo metu einate į parduotuvę. Jeigu jūsų krepšelyje guli tiktai duona ar pakelis kefyro, greičiausiai piktinsitės ilgomis eilėmis prie kasų. 

Ir pripažinkite – laukdami savo eilės, prisirenkate saldainių, skrudintų riešutų ar kokių niekučių, kurie patogiai ir patraukliai išdėlioti prieš akis.

Tokie užkandžiai neretai niekais paverčia planus sulieknėti.

Jeigu jūsų tikslas yra numesti šiek tiek svorio, turėsite iš naujo įvertinti maisto produktus ir pradėti apsipirkinėti strategiškai. Valgis po valgio, diena po dienos, ir pasieksite pokyčių.

Tad siekiantiems sulieknėti – 5 patarimai, kada ir kaip apsipirkti.

1. Į parduotuvę – tik po to, kai susidarysite pirkinių sąrašą

Būkite kaip Kalėdų senelis – susidarykite pirkinių sąrašą. Tai reiškia, kad turite iš anksto nutarti, kokius patiekalus ruošite keletą dienų ar net savaitę.

Tai padės jums nenukrypti nuo tikslo ir laikytis mitybos plano.

2. Rinkitės ir pirkite, kai esate sotūs

Jei tai sekmadienis, 15 valanda, ir esate nepapietavę, jokiu būdu nevažiuokite į maisto prekių parduotuvę! Turbūt kiekvienas esame sumokėję didžiulę sumą už pirkinius, kurių prisikrauname į vežimėlį būdami alkani – ir, kaip taisyklė, paprastai tai būna menkaverčiai maisto produktai.

Alkis gali visiškai užvaldyti jūsų smegenis ir diktuoti sprendimus. Jis priverčia smegenis trokšti greitojo maisto, tad iš parduotuvės išeisite su aštuoniais traškučių pakeliais, šaldyta pica ir krūva saldainių iš lentynų prie kasos. 

3. Pasirinkite tinkamus maisto produktus

Visi nori vengti perdirbto maisto ir šlamšto. Skaitykite etiketes ir rinkitės tai, kas netrukdys siekti tikslų sulieknėti. Tai daug lengviau padaryti, kai nesate alkanas, todėl nepraleiskite antrojo patarimo!

4. Į parduotuvę – kai pirkėjų mažiausia 

Geriausia apsipirkinėti ne piko valandomis, kada nereikia kovoti nei už vietą automobiliui, nei už praėjimą pro lentynas. 

Kai parduotuvėje mažiau žmonių, jaučiate mažiau streso ir galite priimti teisingus sprendimus. Be to, turite daugiau laiko ieškoti maisto produktų, perskaityti etiketes. 

Jei tik įmanoma, geriau apsipirkti rytais, iškart po parduotuvės atidarymo, arba vakarais, prieš pat parduotuvės uždarymą. Bet, žinoma, tokiu atveju eikite tik po vakarienės.

5. Išvis neikite į parduotuvę – pirkite internetu

Maisto produktų pirkimas internetu leidžia lengvai išsirinkti reikalingus maisto produktus, kurie bus pristatyti tiesiai į namus. 

Dėl to nepatiriate pagundų, kurios užklumpa stumdant vežimėlį tarp lentynų, ir lieka mažiau tikimybių įsigyti menkaverčio maisto. 

Parengta pagal cookinglight.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.