Kas tai?
Tai produktai, kurių nedideliame kiekyje yra galinga vitaminų, fitoncidų koncentracija, kurie veikia kaip galingi antioksidantai. Jie pasižymi priešvirusinėmis, priešgrybėlinėmis, priešvėžinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis:
- apsaugo nuo parazitų ir bakterijų;
- gerina apetitą ir virškinimą;
- palengvina skrandžio skausmus;
- vartojami sergant įvairiomis peršalimo ligomis;
- reguliuoja kraujo spaudimą;
- stiprina kraujagysles;
- sumažina apsinuodijimo maistu poveikį;
- mažina cholesterolio kiekį organizme;
- mažina sąnarių ir raumenų skausmus;
- pasižymi šlapimą varančiu ir prakaitavimą skatinančiu poveikiu.
Tie produktai tai:
- imbierai, Kajeno paprikos, aitriosios paprikos, ciberžolės;
- vitamino C šaltiniai – spanguolės, bruknės, svarainiai, citrinos;
- česnakai, svogūnai, garstyčios, krienai, juodieji pipirai;
- cinamonas, kardamonai, kvapnieji gvazdikėliai, anyžiai, pankolių sėklos.
Būkime sveiki!