Treneris P. Ratkevičius siūlo pradėti dieną sveikuolišku kokteiliu: receptas, kuris neatsibodo net per 10 metų

Subalansuota ir taisyklinga mityba gali suteikti tiesioginį bilietą į kokybiškesnį gyvenimą – padėti atsisveikinti su sveikatos problemomis ir įpūsti ilgalaikės energijos. 

 „Rekomenduočiau glotnučius išbandyti žmonėms, kurie ryte nesijaučia alkani, bet nori pradėti valgyti pusryčius“, – sakė P.Ratkevičius.<br> lrytas.lt koliažas.
 „Rekomenduočiau glotnučius išbandyti žmonėms, kurie ryte nesijaučia alkani, bet nori pradėti valgyti pusryčius“, – sakė P.Ratkevičius.<br> lrytas.lt koliažas.
 P.Ratkevičius.
 P.Ratkevičius.
Gegužės 13 dieną minima Pasaulinė kokteilių diena.<br> Pranešimo autorių nuotr.
Gegužės 13 dieną minima Pasaulinė kokteilių diena.<br> Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2021-05-12 06:47, atnaujinta 2022-06-20 18:44

Asmeninio trenerio Pauliaus Ratkevičiaus teigimu, norint maitintis visavertiškai, kentėti nėra būtina, nes sveikas maistas gali būti ir skanus, ir greitai paruošiamas. Anot jo, vienas tokių patiekalų – glotnutis – sotus vitaminų užtaisas, kurį prisijaukinti nesunkiai gali kiekvienas. 

Pasaulinės kokteilių dienos, minimos gegužės 13 dieną, proga, Europos fitneso čempionas pasakoja apie sveikuoliškus kokteilius ir dalijasi jau dešimtmetį neatsibostančiu glotnučio receptu. 

„Lidl“ socialinių tinklų ambasadorius P.Ratkevičius pasakojo, kad sveikata stengiasi rūpintis visapusiškai: sportuodamas tvirtina kūną, taisyklingai maitindamasis pripildo organizmą reikalingomis medžiagomis, medituodamas prižiūri emocinę būklę ir skiria pakankamai laiko kokybiškam miegui ir poilsiui.

„Šie keturi aspektai yra itin svarbūs, nes visiškai apleidus vieną, tai būtų tolygu šaukštui deguto statinėje medaus. Vis dėlto mitybai skiriu didžiausią prioritetą. Būtent nuo jos priklauso kaip mes jausimės, kaip atrodysime, ar turėsime jėgų. Todėl subalansuotas maitinimasis yra ne tik raktas į sveiką kūną, bet ir į tinkamą nusiteikimą gyvenime“, – sako P.Ratkevičius.

Sveika, skanu ir greita

Jis pats valgo tik sveiką maistą, tačiau tai nereiškia, kad toks energijos šaltinis privalo būti neskanus, o gaminant patiekalus virtuvėje reikia praleisti kelias valandas. Pasak P.Ratkevičiaus, glotnutis yra puikus pasirinkimas norintiems skaniai, greitai ir sveikai pasisotinti.

„Rekomenduočiau glotnučius išbandyti žmonėms, kurie ryte nesijaučia alkani, bet nori pradėti valgyti pusryčius. Tai yra lengvesnis būdas gauti energijos – juk išgerti maistą yra gerokai paprasčiau nei suvalgyti. 

Žinoma, tokį kokteilį suvartoti galite bet kada, pavyzdžiui, aš tai darau, kai itin skubu ir neturiu laiko gaminti. Glotnutį suplaksite vos per 3 minutes, išgersite dar per minutę, tad visavertis maistas į jūsų organizmą pateks neįtikėtinai greitai. Svarbiausia, kad jį suvartoję, būsite sotūs 3-4 valandoms“, – apie kokteilio ypatybes pasakoja asmeninis treneris.

Tas pats receptas neatsibosta jau dešimtmetį

P.Ratkevičiaus teigimu, nors į glotnutį galima dėti įvairiausių produktų, jis renkasi dėti tik organizmui palankius ingredientus.

„Mano glotnučių sudėtis visada būna sveika. Apskritai šių kokteilių variacijų – galybė. Juos plakti galima iš skirtingų vaisių bei daržovių, įvairių jogurtų, riešutų ar jų sviesto, sėklų, kruopų, todėl kiekvienas norintis juos išbandyti tikrai atras sau tinkamą skonį. Na, o jums rekomenduoju glotnutį, kurį geriu daugiau nei 10 metų, tačiau jis man nenusibodo iki šiol“, – tvirtina treneris.

Sveikuoliško glotnučio receptas

Norint paruošti šį kokteilį reikės vieno avokado, vieno banano, arbatinio šaukštelio riešutų sviesto, dviejų saujų uogų, žiupsnelio cinamono ir vandens.

„Aš mėgstu naudoti šaldytas braškes arba avietes, o vasarą – šviežias. Norintys priaugti svorio gali papildomai įberti 40-50 g avižinių dribsnių. 

Svarbu paminėti, kad kokteilis – itin kaloringas, ir nors kalorijos sveikos, siekiant numesti svorio, galite dėti tik pusę avokado ir apsieiti be avižinių dribsnių. Paruošimo būdas – itin paprastas. Tiesiog užpilkite ingredientus 300-400 mililitrų vandens, viską suplakite ir mėgaukitės sveikomis, skaniomis ir sočiomis akimirkomis“, – glotnučio receptu dalijasi P.Ratkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?