Morkų keksiukai vilioja aromatu, skoniu ir purumu

Keksiukų kepėjai mėgsta eksperimentuoti ir į šių kepinių tešlą įmaišo šokolado gabalėlių, razinų, džiovintų ar šviežių uogų. Tačiau šįkart siūlome morkų keksiukų receptą. Dėl morkų kepiniai įgauna oranžinę spalvą. O iš orkaitės pasklidus apetitą žadinančiam keksiukų aromatui abejingų nebus jų gardžiam skoniui.

Morkų keksiukus galima puošti ne tik glajumi - galima uždėti mėgstamo kremo kepurę ir apibarstyti riešutais.<br>123rf nuotr.
Morkų keksiukus galima puošti ne tik glajumi - galima uždėti mėgstamo kremo kepurę ir apibarstyti riešutais.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2014, 11:28 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 7:15 AM

Morkų keksiukai

12 keksiukų reikės:

1 stiklinės miltų

½ stiklinės pilno grūdo kviečių miltų

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

½ arbatinio šaukštelio kepimo sodos

1 arbatinio šaukštelio cinamono

¼ arbatinio šaukštelio kvapiųjų pipirų

½ arbatinio šaukštelio druskos

¾ stiklinės rapsų aliejaus

2 valgomųjų šaukštų lieso jogurto be priedų

¾ stiklinės rudojo cukraus

2 kiaušinių

1 ½ arbatinio šaukštelio susmulkintos vanilės

1 ½ stiklinės smulkiai tarkuotų morkų

¼ stiklinės geltonųjų razinų

1 ½ stiklinės konditerinio cukraus

3 valgomųjų šaukštų lieso pieno

2 arbatinių šaukštelių ištirpinto, nesūdyto sviesto

1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 C laipsnių karščio. Į 12 keksiukų skardą sudėkite keksiukų formeles.

Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite pirmuosius 7 ingredientus.

2. Dideliame puode plakikliu vidutiniu greičiu sumaišykite aliejų, jogurtą ir rudąjį cukrų. Sudėkite po vieną kiaušinius, gerai išplakite. Maišant įdėkite 1 arbatinį šaukštelį vanilės. Sumažinkite plakiklio greitį iki minimumo ir per 3 kartus sudėkite miltų mišinį, kiekvieną kartą gerai išplakdami.

Įmaišykite morkas ir razinas. Gautą masę sudėkite į keksiukų formeles ir kepkite 20-25 minutes, kol įsmeigus dantų krapštuką, jis išsitrauks švarus, neaplipęs tešla. Baigus kepti, atvėsinkite keksiukus.

3. Glajus. Į dubenį supilkite konditerinį cukrų. Kitame dubenyje sumaišykite pieną, sviestą ir ½ arbatinio šaukštelio vanilės. Gautą masę supilkite į dubenį su cukrumi, maišykite, kol glajus taps glotnus, tirštas ir blizgus. Kiekvieno keksiuko viršunėlę panardinkite į glajų ir pasukiokite, kol visas pasidengs glajumi.

Parengė Agnė Cicėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.