Siūlome du receptus – aštrių vištienos sparnelių ir kalakutienos bei daržovių maltinukų.
Aštrūs vištienos sparneliai (4 asmenims)
Reikės:
¾ stiklinės balzamiko acto
¼ stiklinės alyvuogių aliejaus
½ arbatinio šaukštelio susmulkintos, džiovintos raudonosios paprikos
¼ arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 kg ekologiškų, be odelės ir kaulų vištienos sparnelių
1. Pirmus keturis ingredientus sumaišykite uždarame plastiko maišelyje. Įdėkite vištieną ir valandą marinuokite šaldytuve.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C laipsnių karščio. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba aliuminio folija. Nupilkite marinato perteklių ir sudėkite sparnelius į kepimo skardą. Kepkite 20 minučių, arba kol išbėgs sultys ( 75 C laipsnių temperatūroje). Išimkite iš orkaitės ir leiskite vištienai 10 minučių atvėsti prieš patiekiant į stalą.
Kalakutienos ir daržovių maltinukai (9 vienetai)
Reikės:
½ stiklinės tarkuoto svogūno
7 valgomųjų šaukštų kečupo
1 kg liesos kalakutienos
3 stiklinių susmulkintų brokolio ir kopūstų salotų
½ stiklinės kiaušinio baltymo
½ stiklinės greitai paruošiamų avižų dribsnių
2 arbatinių šaukštelių česnako miltelių
1 arbatinio šaukštelio druskos
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių karščio. Suformuokite 9 maltinukus ir sudėkite juos į aliejumi pateptą keksiukų formą.
2. Į dubenį sudėkite visus kitus ingredientus, išskyrus 3 valgomuosius šaukštus kečupo, ir išmaišykite. Gauta mase tolygiai padenkite maltinukus. Po to, juos lengvai patepkite 1 valgomuoju šaukštu kečupo.
3. Kepkite 30-35 minutes, kol iškeps ir krašteliai lengvai apskrus.
Parengė Agnė Cicėnaitė