Troškiniui (Ratatouille) paruošti reikės:
Pagrindui:
2 raudonųjų paprikų
2 morkų
1 svogūno
sviesto
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako
skardinės konservuotų pomidorų
1 šaukštelio Provanso žolelių rinkinio
druskos
kelių baziliko lapelių
Ant viršaus:
2 nedidelių cukinijų
2 nedidelių baklažanų
maždaug 6 pomidorų
Padažui, kuriuo aptepsime troškinį, reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 šaukštelio malto česnako
druskos
pipirų.
Į keptuvę dedame šiek tiek sviesto, pilame alyvuogių aliejų, svogūnus, morkas, pjaustytas paprikas ir kepame 10 minučių. Dedame maltą česnaką ir kepame dar keletą minučių. Supilame konservuotus pomidorus, Provanso žoleles ir vėl kepame 20 minučių. Gautą troškinį ir bazilikus pilame į smulkintuvą ir triname, kol pasidarys vientisa masė.
Pagrindą tolygiai paskirstome formoje, kurioje kepsime. Ant viršaus rateliu išdėliojame labai labai plonais (!) griežinėliais pjaustytas daržoves.
Sumaišome antrąjį padažą ir aptepame juo dailiai išdėliotus daržovių griežinėlius. Formą uždengiame folija ir kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Nuimame foliją ir kepame dar apie 15 minučių, kol viskas gražiai apskrus.