Pietauk kaip Angelinos Jolie šeima: traškūs vištienos gabalėliai

Ji gali viską – vaidinti, rašyti, režisuoti, dirbti prodiusere. O dabar – dar ir virti bei kepti!

Angelina Jolie - gera aktorė, tačiau ilgai buvo prasta virėja. Dažniausiai ji valgydavo tai, ką tiekia greitojo maisto restoranai.<br>AP ir 123rf.com nuotr.
Angelina Jolie - gera aktorė, tačiau ilgai buvo prasta virėja. Dažniausiai ji valgydavo tai, ką tiekia greitojo maisto restoranai.<br>AP ir 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 31, 2015, 10:00 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 12:59 PM

„Oskaro“ laureatė Angelina Jolie pagaliau įžengė į virtuvę, ir gausią savo šeimyną kartais pavaišina pačios ruoštais patiekalais.   Tai, kad A.Jolie vengia virtuvės, niekam nebuvo paslaptis. Dar prieš keletą metų gražuolė aktorė pripažino, kad  sūnaus Paxo (tuomet jam buvo šešeri) kulinariniai gebėjimai yra kur kas geresni nei jos. Mėgstamiausias Angelinos maistas buvo tai, ką tiekia greitojo maisto restoranai.

Tačiau reikalai, atrodo, pasikeitė.  Rūpindamasi trijų įvaikių ir trijų savo vaikų mityba Angelina pasisamdė asmeninę virtuvės šefę ir ėmė lankyti jos pamokas. Tai ji padarė Australijoje režisuodama dramą „Unbroken“. Todėl šiandien virtuvė aktorei nekelia atmetimo reakcijos. 

Ir nors įtikti šešių vaikų skoniui nelengva, gruzdintos vištienos – tokios, kokią ruošia greitojo maisto restoranai – nė vienas neatsisako.

Knygoje „Dievų maistas“ verslininkas Antonio Meschino siūlo ir mums namuose pasigaminti panašiai gruzdintų  vištienos gabaliukų. Jis neabejoja – šie bus dar skanesni nei restorane.

„Chicken Nuggets“

Mums prireiks:

2 vištų krūtinėlių

1 stiklinės džiūvėsėlių

1/3 stiklinės tarkuoto brandinto sūrio

druskos

1 šaukšto rapsų aliejaus

1/2 stiklinės miltų

3 šiek tiek suplaktų kiaušinių

1. Įkaitiname orkaitę iki 205 laipsnių. Tuo metu vištieną susipjaustome 5 cm skersmens gabaliukais, grūstus džiūvėsėlius pakepiname ant skardos 6–8 minutes, kol paruduos.

2. Tada juos sumaišome su sūriu ir druska, pašlakstome aliejumi.

3. Padidiname temperatūrą orkaitėje iki 230 laipsnių. Viename dubenėlyje turime miltus, kitame – kiaušinius. Imame vištienos gabaliukus, apvoliojame miltuose, kiaušinių plakinyje, o tada – džiūvėsėliuose.

4. Kai taip visus pasiruošiame, dedame ant folija išklotos skardos ir šauname į orkaitę. Kepame 14 minučių, valgome su medaus ir garstyčių padažu ir džiaugiamės, kad papietavome kaip pati A. Jolie.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.