Sicilietiški makaronai su baklažanais ir saulėje džiovintais pomidorais

2015 m. vasario 9 d. 17:56
Antonio Meschino, „Dievų maistas“
Receptas
„Rigatoni alla Siciliana“
Daugiau nuotraukų (1)
Mums reikės:
  • 1 baklažano;
  • 3 skiltelių česnako, supjaustyto griežinėliais;
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • saulėje džiovintų pomidorų;
  • 1 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių;
  • 1 1/2 šaukštelio druskos;
  • 1/4 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų;
  • 1/2 kg „Rigatoni“ makaronų;
  • 1 puodelio susmulkintos mocarelos.
Apipjaustome baklažano galus ir padaliname jį nedideliais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepame baklažaną ir česnaką nuolat maišydami. Įmaišome pomidorus juos traiškydami mediniu šaukštu.
Pridedame raudonėlių ir raudonųjų pipirų. Troškiname 15 minučių vis kartais pamaišydami.
Išverdame makaronus. Nukošiame juos pasilaikydami stiklinę vandens, kuriame jie virė.
Suverčiame makaronus į keptuvę, pavartome, kad susimaišytų su padažu. Jeigu jis per tirštas, atsargiai įpilame atidėto vandens.
Įmaišome mocarelos, leidžiame šiek tiek aptirpti ir valgome.
receptasmakaronaibaklažanas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.