Mums reikės:
- 1 baklažano;
- 3 skiltelių česnako, supjaustyto griežinėliais;
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus;
- saulėje džiovintų pomidorų;
- 1 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių;
- 1 1/2 šaukštelio druskos;
- 1/4 arbatinio šaukštelio raudonųjų pipirų;
- 1/2 kg „Rigatoni“ makaronų;
- 1 puodelio susmulkintos mocarelos.
Apipjaustome baklažano galus ir padaliname jį nedideliais kubeliais. Keptuvėje ant vidutinės ugnies apkepame baklažaną ir česnaką nuolat maišydami. Įmaišome pomidorus juos traiškydami mediniu šaukštu.
Pridedame raudonėlių ir raudonųjų pipirų. Troškiname 15 minučių vis kartais pamaišydami.
Išverdame makaronus. Nukošiame juos pasilaikydami stiklinę vandens, kuriame jie virė.
Suverčiame makaronus į keptuvę, pavartome, kad susimaišytų su padažu. Jeigu jis per tirštas, atsargiai įpilame atidėto vandens.
Įmaišome mocarelos, leidžiame šiek tiek aptirpti ir valgome.