Turkiškos bandelės su ožkų pieno sūriu taps tikra stalo puošmena

Šios rožės žiedo formos bandelės – tikra stalo puošmena. Mielinės tešlos pagrindą galima įdaryti ne tik sūriu, bet ir saldžiu įdaru. Tešlą bandelėms galima užminkyti iš vakaro, o prieš formuojant bandeles palaukti, kol ji pakils.

Šios bandelės – tikra stalo puošmena.<br>N.Degutienės nuotr.
Šios bandelės – tikra stalo puošmena.<br>N.Degutienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nida Degutienė, „Nidos receptai“

2015-02-19 14:00, atnaujinta 2022-02-14 09:12

Turkiškos bandelės „Roželės“ su ožkos sūriu ir petražolėmis

Reikės:

  • 1/2 šaukšto sausų mielių
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 stiklinės pieno (pašildyto iki 40C)
  • 4 stiklinių miltų
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 kiaušinio ir 1 kiaušinio trynio
  • 1/2 stiklinės natūralaus jogurto
  • 1/2 stiklinės augalinio aliejaus
  • 500 g ožkos sūrio (arba fetos sūrio, arba varškės)
  • saujelės susmulkintų petražolių lapų
  • druskos ir pipirų (druskos dėkite tik tuo atveju, jei ožkos sūris nesūrus, arba jei naudojate varškę)

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite mieles, cukrų, 2 šaukštus miltų ir pieną. Palikite šiltai apie 10-15 minučių, kad mielės pradėtų veikti, masė suputotų.

Dideliame dubenyje sumaišykite likusius miltus su druska. Kitame inde sumaišykite plaktą kiaušinį su jogurtu ir aliejumi.

Kai mielių masė bus suputojusi, supilkite ją į dubenį su miltais, ten pat supilkite ir jogurto bei aliejaus mišinį ir rankomis arba elektriniu maišytuvu minkykite tešlą, kol visi ingredientai susijungs tarpusavyje, ir tešla bus minkšta, elastinga, žvilganti.

Suformuokite iš tešlos rutulį, įdėkite į dubenį ir uždengę švariu virtuviniu rankšluosčiu palikite pakilti apie valandą, arba kol tešlos kiekis padvigubės. Šioje stadijoje galite tešlą sumaigyti ir įsukę į maistinę plėvelę padėti į šaldytuvą (jei pyragėlius kepsite kitą dieną).

Pasigaminkite įdarą – sumaišykite sutrupintą ožkos sūrį su kapotomis petražolėmis, pagardinkite grūstais pipirais ir druska (jei reikia).

Ant stalo, pabarstyto miltais, iškočiokite tešlą į maždaug 0.5 cm  plonumo lakštą. Priklausomai nuo to, kokio dydžio bandeles kepsite, pasiruoškite plačią stiklinę arba dubenėlį, kuris padės išpjauti apvalius apskritimus. Kiekvieną apskritimą įpjaukite iki vidurio iš 4 pusių. Į kiekvieno apskritimo centrą dėkite po šaukštelį įdaro, ir tą įdarą „apgaubkite“ dviem priešingose pusėse esančiais ketvirčiais tešlos. Tada užlenkite į viršų likusius ketvirčius, patempdami kraštus taip, kad gautųsi tarsi rožės žiedas.

Rikiuokite visas roželes į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikite keliasdešimt minučių, kad tešla pakiltų dar kartą. Kiaušinio trynį sumaišykite su šaukštu vandens ir šiuo plakiniu patepkite kiekvieną bandelę.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 C. Kepkite bandeles apie 15min., arba tol, kol jos taps auksinės. Patiekite šiltas.

Šaltinis – nidosreceptai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.