Rabarbarai pyraguose gali pakeisti obuolius – tad išbandykite savo mėgstamą receptą. O jeigu norite ko nors naujo – išsikepkite šį magišką rabarbarų ir baltojo šokolado pyragą. Kodėl jis magiškas? Rabarbarų rūgštelė labai dera su trapia tešla, pagardinta baltuoju šokoladu, tad jam sunku atsispirti.
Reikės:
- 120 g sviesto
- 100 g rudojo cukraus
- 80 g baltojo cukraus
- 1 didelio kiaušinio
- 240 g miltų
- 2 arb. šaukštelių cinamono
- žiupsnelio druskos
- vanilės
- 6-9 rabarbarų stiebų
- pusantros plytelės baltojo šokolado, sukapoto mažais gabalėliais.
Rabarbarus supjaustykite 1-2 cm ilgio griežinėliais, apiberkite pora šaukštų cukraus ir palikite, kol jie išskirs sultis.
Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių.
Pyrago formą ištepkite riebalais, pabarstykite miltais.
Išlydykite sviestą, sumaišykite jį su cukrumi (ir baltuoju, ir ruduoju, o jeigu rudąjį keisite baltuoju, jo dėkite mažiau, nes jis saldesnis), kiaušiniu, vanilės ekstraktu.
Sumaišykite su miltais, cinamonu, druska, įmaišykite pusę sutrupinto baltojo šokolado.
Tešlą klokite į formos dugną, suformuokite kraštelius. Nusunkite rabarbarus ir suberkite ant pyrago viršaus, apibarstykite likusiu baltuoju šokoladu arba tiesiog keliais šaukštais cukraus.
Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-45 minutes. Jeigu paviršius pernelyg ruduoja, pridenkite pyragą aliuminio folija. Labai svarbu pyrago neperkepti – tuomet tešla bus itin kieta. Kai krašeliuose pradės ruduoti, centre tešla dar turi būti vos vos drėgna.