Iš nurodyto kiekio išeis 3 stiklainiukai po 200 ml.
Padažas paukštienai
Reikės:
- 500 g raudonųjų serbentų;
- 200 g cukraus;
- 50 ml acto;
- 1 a. š. druskos;
- 1/2 a. š. maltų gvazdikėlių;
- 1/4 a. š. cinamono;
- 1/4 a. š. juodųjų pipirų;
- 1/4 a. š. kvapiųjų pipirų;
- 4 skiltelės susmulkinto česnako (nebūtina).
Kaip gaminti
Serbentus beriame į puodą ir patraiškome bulvių grūstuve, kad išsiskirtų sultys (arba galite šiek tiek pamalti trintuvu). Statome ant ugnies ir pakaitiname iki užvirimo.
Tuomet nukeliame nuo ugnies, suberiame cukrų, ir dar šiek tiek maišydami pakaitiname, kol ištirps cukrus. Sudedame prieskonius, druską, česnaką, actą, išmaišome, vėl pakaitiname ant mažos ugnies kelias minutes. Išpilstome į sterilius stiklainiukus ir laikome šaldytuve. Skanaus!
P. S. Nuo šiol jau turėsiu kur panaudoti raudonuosius serbentus. Labai skanus padažas, ypač prie keptos vištienos. Ingredientų kiekį galite koreguoti pagal savo skonį, ypač pipirus, druską. Česnako galite nedėti, bet jei norite pikantiško aštraus skonio – jis čia labai tinka.
Šaltinis – „Jurgittos receptai“