„Šiuolaikiniai vaikai turi nemažą kulinarinių žinių bagažą, yra daug keliavę ir labai drąsiai jaučiasi virtuvėje. Labai smagu tai, jog kai kurie vaikai ir peilį moka teisingai laikyti, ir žino ne vieną pietų ar pusryčių receptą.
Kai kuriems vaikams skyrėme užduočių pasiruošti apie skirtingų šalių virtuvę – buvome maloniai nustebusios, kad žiniomis apie patiekalus jie galėtų pralenkti net kai kuriuos suaugusiuosius,“ – apie į stovyklėlę susirinkusius vaikus pasakojo jos koordinatorės Viktorija, Martyna ir Guoda.
Kruopščiai atrinktas vaikų stovyklėlės valgiaraštis atskleidė, ką labiausiai mėgsta mažieji gurmanai. Gal idėjų pasisemsite ir jūs?
1. Kalakutienos vėrinukai su daržovėmis ir bulvių skiltelėmis.
2. Beigeliai (didriestainiai) su varškės įdaru, lašiša ir daržovėmis.
3. Makaronai su sūriu.
4. Naminė pica su grybais ir sūriu.
5. Vafliai su šviežiomis uogomis ir grietinėle.
6. Vaisių kokteiliai „Smoothies“.
7. Naminiai ledai.
8. Naminė granola su jogurtu.
9. Šviežių žirnelių ir cukinijų sriuba.
10. Rizotas su cukinijomis bei žirneliais.
„Čiop Čiop“ kulinarijos studija kvies kartu pradėti ir naujus mokslo metus. Rugsėjo 1 d. studija veiks restorano principu ir paruoš specialų meniu. Lauks visų su atžalomis ir be jų.
Didriestainių (beigelių) suvožtiniai su lašiša
4 porcijoms reikės:
4 vnt šviežių didriestainių (jų galite įsigyti specializuotose kepyklose arba išsikepti patys)
100 g varškės
3 šaukštų grietinės
1 česnako skiltelės
2 agurkų
2 pomidorų
6 ridikėlių
1 raudono svogūno
krapų
rukolos
salotų lapų
200 g lašišos
Pasiruoškite padažą iš varškės, grietinės, krapų bei česnakų. Berkite pipirų ir druskos pagal skonį. Visus kitus ingredientus susipjaustykite ir išdėliokite lėkštėse.
Tuomet perpjaukite pusiau beigelį ir kiekvienam šeimos nariui leiskite patiems pasigaminti suvožinti. Ant beigelio tepkite varškės kremą, o tuomet dėkite visų ingredientų po truputį.
Labai paprasta ir labai gardu!