Tradicinis braziliškas morkų pyragas visuomet būna aplietas šokoladiniu glaistu. Bet ne tik tuo jis skiriasi nuo mums įprasto. Šiam pyragui morkos ne tarkuojamos, o sutrinamos vaisių ir daržovių trintuvu. Patys brazilai sako, kad būtent tai išskiria jų morkų pyragą iš visų kitų – tai turi įtakos ir skoniui, ir pyrago spalvai.
Jeigu užsimanysite palyginti, kuo braziliškas pyragas skiriasi nuo to, kokį jau kepate, žemiau pažiūrėkite „Tastemade“ vaizdo siužetą. O čia pateikiame receptą.
Braziliškas morkų pyragas
Reikės:
- 3 vidutinio dydžio morkų
- 3 kiaušinių
- trijų ketvirtadalių puodelio augalinio aliejaus
- 2 puodelių miltų
- 1,5 puodelio cukraus
- 1 valgomojo šaukšto kepimo miltelių
Glajui reikės:
- 1 puodelio cukraus
- 1 puodelio kakavos gėrimo miltelių (galite juos pakeisti keliais šaukštais tikros kakavos)
- ketvirtadalio puodelio pieno
- 50 g sviesto
Į trintuvą reikia dėti morkas, kiaušinius ir aliejų, trinti mažiausiai 5 minutes, kol masė bus lygi ir tąsi.
Į kitą dubenį reikia persijoti miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Sumaišyti su morkų mase.
Tešlą supilti į riebalais išteptą kepimo formą, dėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepti 45 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Jei jis sausas – pyragą traukti iš orkaitės. Glajui sumaišyti cukrų, kakavą, pieną ir sviestą, užvirinti ir pakaitinti 1 minutę. Užpilti ant atvėsusio pyrago.