Senolių keptas šventinis meduolis – tikras lietuviškas desertas

Nieko nėra skaniau, kaip per šventes ragauti namuose keptą meduolį. „IKI“ kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen pateikė paprastą, tačiau labai gardų receptą, pagal kurį meduolius kepdavo ir mūsų senoliai.

Meduolis.<br>123rf nuotr.
Meduolis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2018, 10:06 AM

Senovinis meduolis

Reikės:

200 g cukraus,

stiklinės grietinės,

300 g medaus,

arbatinio šaukštelio sodos,

3 vnt. kiaušinių,

100 g sviesto,

450 g miltų,

arbatinio šaukštelio cinamono ir maltų gvazdikėlių.

Gaminimas. Medų pašildykite, kad taptų vientisas ir tąsus. Truputį atvėsinkite. Cukrų ištrinkite su kiaušiniais ir pamažu dėkite grietinę, medų, ištirpintą sviestą ir miltus. Pabaigoje sudėkite su miltais ir prieskoniais sumaišytą sodą.

Masę supilkite į sviestu išteptą kepimo skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.

Turinys pirmą kartą paskelbtas 2015 m. gruodžio 18 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.