Žinau, bus klausimų ar nereikia želatinos, ar sustings. Želatinos aš nedėjau, recepte jos nėra, ir pyragas sustingo. Jis nėra labai standus, bet pakankamai, kad gražiai pjaustytųsi, o jo tekstūra – švelni, kreminė.
Karamelę prieš sumaišant su kremu truputį pašildžiau, kad geriau susimaišytų. Tik nesupilkite karštos karamelės ar karšto šokolado į kremą, nes sutrauks!
Dar svarbus patarimas – tirpinant šokoladą dubuo neturi liesti karšto vandens!
Gaminau mažytį tortuką 18 cm formoje. Gavosi neaukštas, bet supjausčius gabaliukais – pats tas. Jei gaminsite didesnėje formoje, atitinkamai padidinkite sudedamųjų dalių kiekį.
Margas šokolado ir karamelės sūrio pyragas (nekeptas)
Receptas adaptuotas iš Annabel Karmel knygos „Family Cookbook“
Sudedamosios dalys (16-18 cm apvaliai formai):
Pagrindui:
- 100 g sausainių;
- 40 g tirpinto sviesto.
Įdarui:
- 150 g kreminio sūrio (tokio, kaip „Philadelphia“);
- 200 ml grietinėlės (bent 35 proc.);
- 150 g pieniško arba juodojo šokolado;
- 2 šaukštai karamelės (tokios, kaip „Rududu“).
Gaminimo eiga
Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Formos pagrindą išklokite sausainių trupiniais. Kol gaminsite įdarą, formą dėkite į šaldytuvą.
Grietinėlę išplakite ir atsargiai sumaišykite su kreminiu sūriu. Masę padalinkite į dvi lygias dalis.
Į vieną kremo dalį įmaišykite karamelę. Jei karamelė labai tiršta, pašildykite.
Šokoladą sulaužykite gabaliukais, sudėkite į dubenį ir pastatykite ant puodo su verdančiu vandeniu, ištirpinkite. Į kitą kremo dalį įmaišykite tirpintą šokoladą.
Į formą šaukštu pakaitomis dėkite šokoladinio ir karamelės kremo. Kai viską sudėsite, peiliu padarykite „zigzagus“.
Dėkite į šaldytuvą sustingti bent 3 valandoms, o geriausiai per naktį.
Šaltinis – bakingsecrets.lt
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų sausio 29 dieną.