Norite šviežio ir šilto batono? Išsikepkite jį patys

„Jei dukra vakare užsinori šilto batono su pienu ir braškių uogiene, mamai tenka suktis“, – prisipažino mūsų skaitytoja Loreta Grigalevičienė, siūlydama šį savo išbandytą naminio batono receptą.

Naminis batonas.<br>L.Grigalevičienės nuotr.
Naminis batonas.<br>L.Grigalevičienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2016, 4:51 PM, atnaujinta Mar 14, 2022, 8:22 PM

Naminis batonas

Vienam batonui reikės:

  • 250 g miltų;
  • 7 g sausų mielių;
  • žiupsnelio druskos;
  • 30 g sviesto;
  • 100 ml pieno;
  • 50 ml vandens;
  • 0,5 valgomojo šaukšto cukraus (galima ir nedėti).

Aptepti:

  • 1 kiaušinio trynio;
  • 1 valgomojo šaukšto pieno.

Kaip gaminti

Sumaišykite pieną su vandeniu, truputį pašildykite, berkite mieles, cukrų, išmaišykite. Berkite druską, pilkite ištirpintą sviestą, išmaišykite.

Įsijokite miltus, užminkykite tešlą, uždenkite ir palikite pakilti 90 minučių.

Iškočiokite lakštą, kad gautųsi stačiakampis, susukite (kaip vyniotinį), užlenkite kraštus, pakildinkite apie 10 minučių, aptepkite kiaušinio trynio ir pieno plakiniu, dėkite į šaltą orkaitę, užstatykite 180 laipsnių temperatūrą.

Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės ir gaminio dydžio. Nedideliam batonui iškepti greitai įkaistančioje orkaitėje gali pakakti ir 20 minučių. 

Jei norite sužinoti, ar tikrai iškepė, patikrinkite sausu švariu mediniu pagaliuku, pavyzdžiui, dantų krapštuku – jei ištraukus jis sausas, batonas iškepė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.